Saturday, 11 April 2015

Äitikissa

Tämä soma kulkukissa asustelee pihapiirissämme. Emme sitä ruoki mutta nyt hyvin kuumalla säällä olen alkanut pitää portin edessä vesiastiaa kulkukoirille ja -kissoille. Ruokaa täältä löytynee aina sillä roskiin pääsee helposti käsiksi ja pikkulintujakin täällä on riittämiin, mutta vedestä täytyy olla vapaina kulkevilla eläimillä pula. Kutsumme miehen kanssa kissaa yksinkertaiseesti äitikissaksi, mama catiksi, koska sillä on tuon tuosta pentu. Lapset ovat puolestaan antaneet kissalle nimeksi Maryam. 

4 comments:

 1. Voi mikä suloisuus. Meilläkin pyörii musta kissa tuossa autotallin katolla. Välillä se vaanii pihan pusikoissa, todennäköisesti hiirien tai vastaavien perässä. Suosikkimme on kuin keväällä pihaan muuttanut pullea punertava pikkulintu, jonka ristimme tuttavallisesti Tepoksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä kulkukissoja on meillä
   naapurustossa enemmänkin ja monet ovat selvästi asuneet täällä jo paljon ennen meitä - itse asiassa osa kissoista taisi suorastaan majailla pihallamme niinä vuosina kun talossa ei asunut kukaan. Tämän meille tutuimman äitikissan lisäksi kadulla kulkee muun muassa mustavalkoinen vähän ärhäkkään oloinen tapaus ja kaunis punainen kissa jonka lapset ovat nimenneet Gogoliksi. Kissaihmisiä olemme me koko ihmisporukka, harmi vaan, että kaikki koiristamme eivät kissoista pidä, ovat siksi vaaran vyöhykkeellä jos ihan tänne pihallemme tulevat päivää paistattelemaan.

   Delete
 2. Tapasin kerran Barcelonassa vuosia sitten erään englantilaisen naisen. Hän pysähtyi juttelemaan kanssamme, koska meillä oli fretit mukana valjaissa. Selvisi, että hän on perustanut kotikyläämme täällä Espanjassa (n 120km Barcelonasta) kissajärjestön, joka sterilisoi ja hoitaa kulkukissoja. Siitä päivästä lähtien olen auttanut tän kamun järjestöä aina välillä, päämajaa pitävät UK:ssa. Järjestö on nimetty esimmäisen pelastetun kissan mukaan, Mama Cat Trust :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa mainiolta järjestöltä! Enemmän ja enemmän alan itse uskoa siihen, että kulkukoirien ja -kissojen pelastustyön pitäisi ennen kaikkea keskittyä sterilisoimaan eläimiä.

   Me olemme itse asiassa myös miettineet onnistuisiko meidän toimittaa äitikissaa leikattavaksi. Pohdinnat on vielä kesken. Juoneen täytyisi saada mukaan eläinlääkäri joka suostuisi ottamaan kissan vastaan sen mukaan miten onnistuisimme saamaan sen kiinni ja niin edelleen. Juuri nyt ei suunnitelmaa kuitenkaan voi toteuttaa koska äitikissalla on kuin onkin taas pihapiirissämme uusi pentu, mies huomasi jokunen päivä sitten. Nyt yritämme siis toistaiseksi keskittyä auttamaan äitiä pitämään pentunsa poissa meidän koirien ulottuvilta.

   Delete

Kiitos kommentistasi!