Tuesday, 28 April 2015

Jokapäiväisiä asioita

Hiekkapölyn tuoksu ilmassa varsinkin aamuisin.

Suodatinkahvi jonka jauhan itse etiopialaisista pavuista. Yksi tai kaksi kuppia hyvänä päivänä, kolme silloin kun tarvitsen erityistä piristystä.

Helle jota on vaikea sanoin kuvailla. Kuumuus tuntuu iholla kuin kovalta kuumeelta. Kun keskellä päivää menen portille odottamaan lapsia koulusta kotiin on kurkkuni samassa kuiva, vaikka olisin juonut päivän mittaan miten paljon vettä hyvänsä. 

Uskolliset ystäväni.


Hidas internet. 

Puhelimen hetkessä tyhjiin kuluva akku.

Paikalliset miehet perinteisissä valkoisissa kaavuissaan, jotka näyttävät yhtä aikaa rennoilta ja jotenkin juhlallisilta. Naiset erivärisissä huiveissaan tai mustissa abayoissa.

Kielivaikeudet ja väärinymmärrykset. 

Varsinkin Poppy-koira, kuvassa etualalla, haluaa olla mahdollisimman lähellä, mielellään ihan jaloissa kiinni.
Nopealiikkeinen ja hurmaavan uhmakas taapero.

Nelivuotias tohkeissaan kertomassa ajatuksiaan maailmasta.

Pilke melkein-seitsenvuotiaan silmäkulmassa.

Koirat retkottamassa jaloissani ja rohkaisemassa minuakin pitämään lepotauon.

Skippy pyrkii kuuroutensa vuoksi tavallisesti asettumaan sellaiseen paikkaan josta sen on helppo valvoa menemiäsiäni. Usein se makaa ihan oven edessä, tässä kuitenkin belizeläisen mennoniittamaton päällä.


Puutarhanhoito.

Jalkojen pesu puhtaaksi hiekkapölystä, pahimmillaan muutaman kerran päivässä.

Lasten iltarutiinit.

DVD-maratonit illalla miehen kanssa kun lapset ovat sammuneet nukkumaan. Friends, Allo' Allo', Gilmore Girls, milloin mitäkin. Miehen työmatkojen aikana lueskelen kirjoja iltaisin.

Yksi Poppyn lempipaikkoja on aivan sänkymme vieressä. Sohvilla koiramme saavat olla mutta sängyille emme niiden anna tulla. Laattalattialla on onneksi kuumalla säällä mukavan viileä makoilla.14 comments:

 1. Mukavaa viikonjatkoa, ihania tuokioita arjestasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää viikonjatkoa myös sinnepäin! Täällä ollaan päästy jo pahimman eli tiistaiaamun yli. Tiistaisin on lapsia hankala saada liikkeelle kun ollaan keskellä kouluviikkoa ja jo väsyneitä mutta koulussa ei ole mitään erityisen kivaa odotettavaa niin kuin esim maanantaisin ja torstaisin liikuntatunti josta molemmat tykkää. Enää kaksi aamua ja sitten saa taas hengähtää viikonlopun. Vielä jaksaa! :)

   Delete
 2. Vielä jaksaa, vielä jaksaa -mentaliteetilla täälläkin ;) Tämä koveneva kuumuus alkaa olla taas vieraana... Kesän 50 asteen lämpötiloja ei voi kuin kauhulla ajatella. Onneksi loman saa viettää Suomessa, vaikka siihen tuntuu olevan kauan koulujen loppuessa vasta heinäkuun alussa. Mitähän sitä keksisi vilkkaalle tytölle sisällä energian purkamiseksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui! Meillä taidetaan sentään pysyä 50:n tällä puolen... Mutta onneksi pääsemme mekin viilentymään Suomeen ennen pitkää. Täällä alkaa jo ihan näinkin - yli 40 asteessa - olla aika lailla sisäleikkien aika. Nelivuotias haluaisi pihalle puhaltamaan saippuakuplia mutta pari tuntia täytynee vielä odotella, että päivä alkaa laskea ja sää edes vähän viilentyä.

   Tsemppiä sinnekin kuumuuteen! Jaksaa jaksaa! :)

   Delete
 3. Kivoja poimintoja arjestanne. Laitoin sinulle sähköpostia. Toivottavasti se hidas netti toimii joskus sen verran, että voit kenties vastailla :)

  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olipa hyvä, että muistutit tuon sähköpostin olemassaolosta! Unohdin sen ihan kokonaan moneksi viikoksi ja itse asiassa juuri eilen pitkästä aikaa yritin sinne mutta netti ei jaksanutkaan toimia.

   Yritän vastailla postiisi mitä pikimmin!

   Delete
 4. Ei mitään hätää. Joskus, kun on hyvä hetki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lähipäivinä yritän palailla asiaan :)

   Delete
 5. Hyppään mukaan matkaan! Tosi mielenkiintoista lukea arjesta niin kovin eksoottisessa paikassa. Oma elämä kun on loputtoman helppoa paikassa jossa kaikki noin keskimäärin toimii ja on saatavilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa Yksis! Kiva, että löysit perille.

   Viime viikolla tuntui täällä kaikki kovin helpolta ja kevyeltä. Kolmen kaupan kiertäminen yhden päivän ostoksien vuoksi oli arkipäivää ja mielestäni suorastaan ihan sopivaa ja asiallista. Mutta sitten tuli viime viikonloppu ja tämän viikon yksinhuoltajapäivät (joita seuraa ensi viikon yksinhuoltajaviikko) ja tänään mua yhtäkkiä jostain syystä ärsytti sekatavarakaupassa ihan älyttömästi se, että joka osastolla täytyy ostoksista antaa erillinen kuitti jotka sitten kaikki kerralla maksetaan alakerran tiskillä. Toivon pian palaavani mukaviin ja kevyisiin tunnelmiin taas... Koska lopulta elämä on täällä suorastaan ihan leppoisaa parhaimmillaan.

   Delete
 6. Replies
  1. Kiitos Pia :) Monesti näiden tuokioiden käytännön toteutus ei ole niin ihana: esimerkiksi pesen jalkoja kylppärissä ja yritän sieltäkäsin viihdyttää pinnasänkyyn vangittua äkäistä taaperoa ja samalla viidettä kertaa käskeä isompia lapsia pukemaan jo vihdoin pyjamat päälle. Mutta kaiken toistuvuudessa on kyllä oma lohtunsa ja ilonsakin.

   Delete
 7. Se on ihan totta, että käytännössä on moni asia hiukan raadollisempi :) Mutta pidän näistä tuokioista -pidän nimittäin omassa arjessani juurikin siitä, että asiat toistuvat tietyllä tavalla joka päivä. Saan eniten voimaa arkisista, tavallisista asioista ja niiden toistuvuudesta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen myös tässä ihan viime viikkojen aikana todella oivaltanut kuinka paljon mun omasta onnellisuudesta oikein kumpuaakaan rutiineista ja ennalta-arvattavuudesta, tuttuudesta ja toistuvuudesta. Elämänhallinta ainakin omalla kohdallani rakentuu pitkälti noista toistuvista kuvioista ja elämänhallinta on puolestaan selkeästi oman onnellisuuteni yksi tärkeä edellytys. Aika heikosti sopii yhteen tämä mun persoonallisuus lopulta meidän elämäntavan kanssa siinä mielessä, että useamman vuoden kestää helposti saada elämä uudessa maassa todella hallintaan... Mutta toisaalta tietysti uusien rutiinien muodostuminen tuntuu aika huikealta kun on kyse rutiineista maassa joka vielä vuosi sitten oli aika lailla tuntematon.

   Delete

Kiitos kommentistasi!