Thursday, 23 April 2015

Myyjäislöytöjä

Lasten koululla oli viime viikonloppuna hyväntekeväisyysmyyjäiset. Kuudesluokkalaiset keräsivät myyjäisten myötä rahaa erilaisille paikallisille lastenjärjestöille. 

Mekin olisimme halutessamme voineet pystyttää pöydän ja myydä pois vaikkapa vanhoja leluja tai kirjoja. Tällä hetkellä elämäntilanne ei kuitenkaan oikein anna myöten lajitella tavaroita, miettiä hintoja ja päivystää myyjäispöydän ääressä, joten menimme myyjäisiin ostajina. Meikäläisiäkin onneksi tarvitaan. Myyjäisistä löytyi kaikenlaista kivaa ja hyödyllistäkin. Nelivuotiaalle potkulauta, josta hän on jo kauan haaveillut; japanilaisten vanhempien tekemää sushia; aurinkovoidetta jota ei näissä oloissa koskaan ole liikaa; muutamia lastenkirjoja. 

Isommat lapset halusivat ostaa kukin minulle lahjan. Poika valitsi kauniin kirjanmerkin, tyttö komean kankaan joka käy koristeeksi pöydälle taikka seinälle. Itse ostin vielä itselleni lahjaksi korikassin, joka miellytti kaikessa yksinkertaisuudessaan kovasti silmää.  

Kirjanmerkki käytössä.
Luen pitkästä aikaa uudestaan The Help -kirjaa, joka koskettaa valitettavan läheltä täällä ulkomaalaisten ja rikkaitten paikallisten keskellä Khartumissa.
Olen oikein ihastunut uuteen kirjanmerkkiini.
Kauniin norsukankaan päällä uusi korikassini ja belizeläiset jaguaarit.

4 comments:

 1. Voi ihana mitä löytöjä!!! Kaunis kirjanmerkki, upea kangas ja ihan korikassi!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä oli kuvauksellisimmat löydöt :) Mukaan lähti myös muun muassa japanilaisia haju- ja koristepyyhekumeja ja muuta sälää. Mutta kivaa oli käydä vähän ostoksilla kun se ei täällä monestikaan ole niin kovin antoisaa.

   Delete
  2. Loistava kirja. Herätti paljon ajatuksia ja teki suuren vaikutuksen. Pidin elokuvastakin.

   Täytyykin ottaa kesälukemistoon ( tai kevät)

   Venla

   Delete
  3. Minä luin kirjan ensimmäistä kertaa jokunen vuosi sitten ja se vei ajatuksissa takaisin Kingstonin todellisuuteen. Tietysti Jamaika eroaa monessa mielessä kirjan todellisuudesta mutta järkyttävän paljon oli tuttuakin - ja paljon tuttua löytyy nyt myös täältä Khartumista. Minäkin pidin elokuvastakin; tosin näin sen lentokoneessa eli täydellisesti en voinut keskittyä, mutta toisaalta tarina oli kirjan pohjalta jo tuttu ja se auttoi seuraamaan elokuvaa.

   Minullakin odottaa lukemista mukava kasa kirjoja. Vähän hitaasti edistyy lukeminen tällä hetkellä, pitää sen verran kiirettä, mutta kiva on, että on hyvää luettavaa kesken ja odottamassakin!

   Delete

Kiitos kommentistasi!