Friday, 3 April 2015

Varsa

Koulun tallilla on ihan äskettäin syntynyt uusi varsa, jo toinen tänä talvena. Ensimmäinen varsa oli suunniteltu, tämä toinen kuulemma ei, mutta kovin soma on tämäkin. Taapero jaksoi ihailla tätä hevosenlasta pitkän aikaa veljen ratsastustunnin aikana tällä viikolla.

4 comments:

 1. Onpa kaunis. En yhtään ihmettele taaperoasi. Onko siellä ratsastus kallis harrastus. Suomessa olen kuulostellut olevan melko hintava, toki paljon eroja tuntuu löytyvän myös.

  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä ratsastus on mielestäni hyvinkin edullista, varsinkin kun ottaa huomioon miten hyvä ratsastuksenopettaja koululla on. Pojan tunnit maksetaan kerran lukukaudessa enkä nyt tarkkaan muista mitä ne maksavat, mutta arvatenkin jotain samansuuntaista kuin mitä omat ratsastustuntini. Käyn tosiaan itsekin tätä nykyä kerran viikossa koulun talleilla ratsastamassa ja yhdestä ratsastustunnista (joka tätä nykyä kohdallani kestää juurikin tunnin) maksan noin 15 euroa. Mielestäni se ei ole paljon; jos en ihan väärin muista melkein yhtä paljon olen maksanut, että lapset ovat Suomessa erilaisissa ulkotilaisuuksissa saaneet viitisen minuuttia istua ponin selässä!

   Delete
 2. Suomessa ratsastus maksaa meidän perheen lapsille 20€/ohjattu tunti. Lapset käy tallilla myös kisaamassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mielenkiintoista! Luulen, että Suomen hinnoissa on jonkun verran eroja paikkakunnan mukaan, vai olenkohan ihan väärässä?

   Oli miten oli, sattumalta sain juuri pojan täkäläisten ratsastustuntien laskun. Vähän yli 60 euroa maksavat kevätlukukauden ratsastustunnit yhteensä pojalta, tunteja kertyy noin kaksitoista lukukaudelle eli aika halvalla päästään, noin viisi euroa per tunti. Puolen tunnin kestoisia ovat nuo lasten tunnit mutta ryhmässä on enimmillään kuusi lasta eli kaikki saavat kyllä reippaasti huomiota osakseen puolituntisen aikana. Ja ohjatusta ratsastuksesta on siis kyse niin pojan kuin itsenikin kohdalla. Tosin me aikuiset pääsemme välillä harjoittelemaan niinkin mainioihin paikkoihin kuin Niilin rannalle :)

   Delete

Kiitos kommentistasi!