Thursday, 4 June 2015

Hiekkaleikkejä

Muutamaa päivää ennen kuin lähdimme Sudanista kesälomalle hiekkamyrsky teki pihalla taidetta. Tuuli pyöritti hiekkaa kiemuralle.
Hiekka asettui lopulta puutarhaletkun molemmin puolin.
Myrsky lennätti myös kuivat lehdet ja kukat puista ja pensaista.
Varvastossut jättivät ovelle oman kuvionsa.

10 comments:

 1. Replies
  1. Niin minustakin! Hauskaa oli, että nuo hiekkakiemurat liikkuivat päivän mittaan pitkin pihaa ja tekivät aina uusia kuvioita.

   Delete
 2. Tiedätkö meille Etelä-Ranskaankin lentää välillä Saharan hiekkaa. Muutaman kerran auto on aamula näyttänyt kuin hienon lumisateen jäljiltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hurjaa, että hiekkapölyä riittää teille asti! Muistelen, että joskus ihan Suomessa asti on ollut hiekkapölyä Saharasta. Se on jotenkin kutkuttava ajatus! Niin kuin sekin, että kurjet jotka viettävät kesän Suomessa saattavat hyvinkin talvehtia Sudanissa. Kurkien tavoin mekin lensimme äskettäin yli Saharan nauttimaan Suomen suvesta - ihanaa!

   Delete
  2. Nauttikaa ♡

   Venla

   Delete
  3. Niin ja miten olette pärjänneet Sudanin kuumuuden jälkeen täällä viileydessä?

   Delete
  4. Kiitos Venla! Me nautitaan :)

   Viileä sää tuntuu kaikkinensa ainoastaan hyvältä. Aloin loman lähetessä olla koko ajan väsyneempi Khartumin kuumuuteen ja itse asiassa tulin suorastaan ihan sairaaksi - muutaman päivän oli iltapäivisin sellainen olo niin kuin olisin saanut lievän auringonpistoksen, minulle nousi ulkona kuume, olin tosi uupunut enkä tuntunut millään saavani pidettyä nestetasapainosta kiinni. Olin viimeisen viikon aika heikossa kunnossa. Täällä melkein 30 astetta viileämmässä säässä olen onneksi vähitellen toipunut. Kyllähän tämä meille kylmältä tuntuu - ihmettelen nuoria jotka kulkevat shortseissa tai suorastaan ottavat aurinkoa 16 asteen säässä! - mutta kunhan on riittävästi kerroksia päällä tuntuu kylmä oikein mainiolta.

   Delete
  5. Mukava kuulla, että täällä on nyt hyvä.

   Delete
 3. Joskus tuota hiekkaa on lentänyt meillekin asti, näin ainakin paikalliset kaverit ovat väittäneet ja minähän uskon heitä aina :). Kerran olimme esimerkiksi Pyreneillä laskettelemassa pian ison hiekkamyrskyn jälkeen ja lumi oli vaaleanruskean kerroksen peitossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Khartumissa hiekkaa on koko ajan ilmassa enemmän tai vähemmän mutta on kyllä huimaa ja hämmästyttävää, että se ei tosiaan kaikkinensa jää vain sinne meille pyörimään!

   Delete

Kiitos kommentistasi!