Wednesday, 30 September 2015

Kevyt hiekkamyrsky

Jokunen viikko sitten olimme lastenkutsuilla Koptien klubilla. Ilma oli alkuun hyvin kaunis, muutamia vaaleita pilviä leijaili sinisellä taivaalla.
Ihan yhtäkkiä alkoi taivaanrannasta lähestyä hiekkamyrsky joka oli hetkessä juhlapaikan yllä. Poutapilvinen taivas muuttui alle puolessa tunnissa näin sumean hiekkaiseksi. Ulkona hiekka tuntui silmissä. Siirryimme sisätiloihin odottamaan myrskyn laantumista.
Noin kolme varttia myrskyn alkamisen jälkeen se oli ehtinyt jo onneksi siirtyä ylitsemme. Tässä sama palmu kuin ensimmäisessä kuvassa. Hiekkapilvien takaa alkaa paljastua taas sinisempää taivasta. Aina eivät myrskyt suinkaan ala taikka väisty ihan näin nopeasti - toisinaan myrsky saattaa kestää vaikkapa koko päivän tai vuorokaudenkin.

4 comments:

 1. Mä ajelin kesällä täällä meillä pölymyrskyssä ja olihan sekin jo aika hurjaa. Ne sellaiset länkkäreistä tutut heinäpallerot lensivät tien ylitse, asuntoautoilta ja yhdistelmiltä oli ajaminen tuulen takia kokenaan kielletty.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulee ihan mieleen Dorothyn Kansas noista lentelevistä heinäpalleroista - on tainnut jäädä länkkärit mulla viime vuosina vähemmälle kuin lastenleffat :)

   Hiekkamyrskyn aikana joskus tuulee paljonkin ja toisinaan taas hiekka tuntuu ikäänkuin asettuvan kaupungin päälle. Tämän nopean myrskyn kohdalla ei jännästi tuntunut tuulevan kovasti mutta jotenkin hiekkasumu kuitenkin siirtyi sukkelaan eteenpäin.

   Delete
 2. Olen menossa Sigaporeen talveksi, nyt siellä on kunnon savusumu joka johtuu Indonesian laajoista metsäpaloista. Muuten Singaporen ilma on hyvä. Eikä hiekkamyrskyjä :) Toivottavasti saavat palot kuriin tai siis että sadekausi alkaa pian...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Facebookin välityksellä juuri kuulinkin tuosta Singaporen savusumusta, yksi ystävä asuu siellä. Toivottavasti sielläpäin tulipalot ja sumut pian tosiaan hellittää.

   Täällä on ollut nyt syksyllä kuumempaa kuin viime vuonna ja sadekausi oli tosi niukanoloinen viime vuoteen verrattuna - tosin viime vuonna taisikin sataa ihan harvinaisen paljon. Odottelen malttamattomana raikkaampia säitä ja vähän laimenevaa auringonpoltetta. Viime vuonna marraskuussa oli kuuma mutta ilmassa oli silti talventuntua. Ja tammikuussahan oli öisin suorastaan vilu. Toivon todella, että samanlaista säätä on edessä tänäkin talvena!

   Delete

Kiitos kommentistasi!