Saturday, 26 September 2015

Khartumin arkea kuvina

Monikulttuurinen sohvamme: itse sohva on alkujaan täältä Sudanista, pari tyynyistä on Keniasta, pari Turkista, yksi Suomesta ja muutama Ikeasta. 
Paljon hyviä kirjoja odottamassa. Nyt kun ehtisi vielä lukemaan... Oikealla sudanilaisia peltiastioita joihin olen oikein ihastunut.
Jokainen arki-iltapäivä sujuu tällaisissa merkeissä, hakemassa isompia lapsia koulusta. Hakumatka kestää yhteensä yli tunnin. Autojen rekisterikilvistä opimme muuten sekä mies että minä viime vuonna arabiankieliset numerot kätevästi ruuhkassa istuessa.
Näin siistiltä ja hiljaiselta näyttää koulun käytävä juuri ennen koulupäivän päättymistä. 
Mikä kauppasaarto? Niin amerikkalainen sinappi kuin Heinzin lisukkeetkin on ostettu ihan täältä Khartumista. Auran sinappi on sentään toki tuliainen Suomesta.
Koirat yläkerran ovella innokkaina odottamassa ulospääsyä. 
Meidän kotimme ovet ovat kaikki metallisia ja yläkerta on turvajärjestelyidensä osalta aikamoinen bunkkeri. Oloni olisi kyllä ihan turvallinen paljon vähemmälläkin. Lukitsemme itse asiassa yläkerran turvaoven pääasiassa siksi, ettei perheen pienin pääsisi yksin seikkailemaan portaisiin. 
Lämpötila lasten koululla iltapäivällä jokunen viikko sitten. Syyskuun pitäisi olla jo selkeästi viileämpi kuukausi mutta aika korkeissa lämpötiloissa vielä mennään kuten näkyy.
Kiireisen arjen ja lohduttomien uutisten vastapainoksi taaperon päiväunien aikaan: maapähkinävoinäkkäriä, maitokahvia ja Glee. 

12 comments:

 1. Kiitos kuvista! Siinä tuli monta tunnelmaa, näkemystä ja kokemusta kerrottua samalla, vähillä sanoilla. Ihanaa kuinka teidän kodissa näkyy perheen yhteinen historia. Ja kaunista, että arkeen löytyy pientä luksusta ja lohtua.

  Ketsuppia ja relissiä jään miettimään. Kuljettaako joku niitä maahan salaa? Ketsupin salakuljettaja?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos S! Tuntuu, että sanat on jotenkin hukassa tällä hetkellä, mutta kuvia oli ehtinyt sentään kertyä taas muutama. Kiva, jos näistä välittyi kuvien ja rivien välistä vähän enemmänkin.

   Kauppasaarrosta on kirjoitus työn alla, tai siis ennen kaikkea näistä kauppasaarron ohi pääsevistä tuotteista, joita on täällä kyllä riittämiin. Yritän saada kirjoituksen valmiiksi ja julkaistua piakkoin.

   Delete
 2. Hyviä kuvia ja loistava sanoma monikulttuurisuudesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Yksis!

   Monikulttuurisuus on niin vahvasti ja orgaanisesti osa meidän elämää, ettei itse asiassa mitenkään tarkoituksella sinänsä ole kuvissa mukana, lukuunottamatta tuota monikulttuurista sohvaamme, joka tuli kyllä kuvattua ihan ajatuksella, osin koska se on minusta kaunis ja osin koska monine erimaalaisine tyynyineen se kuvastaa niin hyvin meidän arkea :)

   Delete
 3. Kuvat kertovat sanoja enemmin, niin hyvin se tuli esiin tassa, mun on pakko tehda myös kuvapostaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen ollut aika kiireinen täällä kotosalla ja sitten ihan juuri äskettäin viikon verran perheen kanssa lomalla toisaalla. Ja toisaalta viime aikaiset uutiset Suomesta ja maailmalta ovat hiljentäneet minut. Olen pyöritellyt kiireessä erilaisia tekstejä ympäri muttei mistään ole tullut valmista. Ajattelin, että jos saan edes jotain koottua kasaan tänne blogiin lähtevät ajatuksetkin ehkä taas kulkemaan. Mitään kovin suurta ajatusta ei kuvien takana siis tosiaan sinänsä ollut! Mutta niin kai ne kertovat enemmän kuin sanat. Ihan mahtavaa jos tämä kuvarykelmä inspiroi! Jään odottamaan omaasi.

   Delete
 4. Kuva sohvastanne on loistava kuvaus koko elämänne kirjosta! Muutenkin oli mukavaa nähdä arkeenne liittyviä kuvia; etenkin kuva koulusta oli mielenkiintoinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy yrittää ottaa koululla sopivalla hetkellä vähän enemmänkin kuvia. Koulun tilat vastaavat koulun yleistä tasoa eli ovat hienot ja hyvässä kunnossa - koulun kampus on kuin oma maailmansa. Sinne on aina mukava mennä.

   Delete
 5. Kiva kuvapostaus. Kukallinen tyyny, ja seuraavan kuvan purnukat viehättivät värikkyytensä vuoksi minua kovasti.
  Täytyypä tutustua tuohon Gleehen, minulla on uusi Netflix-sarja haussa, tuo muistaakseni löytyy sieltäkin.

  Vähän vähemmän kuumia päiviä teille toivoen
  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kukallisia tyynyjä ostimme kaksin kappalein kesällä Istanbulista, minustakin ne ovat ihania! Turkista löytyy loputtomasti kaikkea kaunista, mattojakin olemme siellä silmäilleet muttemme vielä toistaiseksi ostaneet.

   Nuo purnukat ovat puolestaan paikallista tekoa, niitä on aika paljon täällä tarjolla jos ylipäänsä mitään matkamuistontyyppistä tavaraa löytyy. En tiedä mihin niitä perinteisesti käytetään. Ovat vähän kuluneita ja kolhiintuneita mutta minuakin värikkyytensä vuoksi kovasti miellyttävät. Ostettiin yksi itselle ja toinen lahjaksi mutta tuossa näyttävät olevan edelleen molemmat :)

   Glee on aika pöhkö sarja mutta jos pitää nuorille tarkoitetuista ohjelmista ja musiikista niin kuin minä niin ihan viihdyttävää katsottavaahan se on. Ja tosi hyvää vastapainoa sarja on ollut tämän syksyn masentaville uutisille! Harmi vaan, että nyt olen ehtinyt katsoa läpi pari ekaa tuotantokautta jotka minulla oli ja seuraavia en täältä mistään saa. Mutta jospa jouluksi saisin tilattua lisää jaksoja Eurooppaan odottamaan.

   Delete
 6. Voi tuo Heinzin relish kurkkujuttu näyttää ihanalta, en ole ikinä nähnyt. Hyvä että osaat nauttia pienestä omasta ajasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tosi hyvää tuo kurkkusalaattijuttu, päästiin sen makuun jo aikoinaan Belizessä. Kamalasti suolaa ja sokeriahan siinä on ja ties mitä muuta kaikkea mutta eipähän sitä tulekaan joka päivä lisukkeena käytettyä :)

   Arki on tällä hetkellä aika kiireistä mutta melkein joka päivä on kuitenkin vähintäänkin jonkun verran aikaa itselle ja omille jutuille. Siitä yritän pitää kiinni! Ja yritän käyttää oman ajan mahdollisimman rentouttavasti.

   Delete

Kiitos kommentistasi!