Monday, 19 October 2015

Sininen Niili

Kaksi Niiliä, Sininen ja Valkoinen, kohtaavat täällä Khartumissa, mistä ne laskevat yhtenä Niilinä kohti Välimerta.
Lasten koulun hevostalli sijaitsee ihan Sinisen Niilin tuntumassa. Lauantaisen ratsastustuntini jälkeen kävimme perheen kesken pienellä picnikillä tallien edustalla olevassa puutarhassa, Sinisen Niilin rannassa. Niili jaksaa joka kerta ihastuttaa minua: joki on niin valtava mutta toisaalta ainakin tässä, Soban kylän kohdalla Sudanissa, niin levollisen oloinen.

2 comments:

 1. Tiesin, että Niilissä on kaksi haaraa, mutta en ollut ajatellut että ne yhtyisivät Khartumissa. Pienellä risteilyllä Niilillä olen ollut aikoinaan Luxorissa. On mielenkiintoista, miten ne Niilin varret ovat niin vehreät ja raja hiekkaiseen autiomaahan on niin selkeä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä tosiaan tulevat yhdeksi nuo kaksi Niiliä. Se on itse asiassa eräänlainen Khartumin mottokin: kaupunki missä kaksi Niiliä kohtaa. Khartum saa kaikkinensa vihreytensä Niilistä, mutta nuo joenranta-alueet ovat tosiaan ihan erityisen vihreitä.

   Itse en vielä koskaan saanut aikaiseksi käytyä Niilien kohtauspaikassa. Täytyy ennen pitkää siellä käydä katsomassa onko kahden Niilin värissä tosiaan ratkaisevaa eroa niin kuin sanotaan!

   Delete

Kiitos kommentistasi!