Thursday, 1 October 2015

Suomen lippu korkealla - ja koristeena

Muutama viikko sitten juhlistettiin koululla jo toista vuotta peräkkäin oppilaiden monia eri kansalaisuuksia lippujuhlan merkeissä. Poikamme sai oppilaskunnan vanhimpana suomalaisena taas kerran edustaa toista kotimaataan, apunaan Suomen lippua kantamassa vanhempi koululainen. Muita suomalaisiahan ei koulussa olekaan kuin meidän kaksi lastamme.
Lippujuhlaa varten oli koulun kahviossa tehty hienoja lippuleivonnaisia, ja niiden joukosta löytyi riemuksemme Suomenkin lippu.
Mies sanoi, että Suomikuppikakku maistui oikein hyvältä.

7 comments:

 1. Ihanaa! Hyvä Suomi ja teidän lapset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viime vuonna olin jotenkin tosi vaikutettu lippujuhlatilaisuudesta, Tänä vuonna tulimme vahingossa paikalle vähän turhan viime tingassa enkä jotenkin päässyt alkuun tunnelmaan mukaan - mutta sitten innostuin kyllä kun poika ja Suomen lippu tulivat näkyviin. Kiva aamu oli.

   Delete
  2. Nyt vasta tajusin, että tuttu kaimahan siellä kirjoittelee?! Sun uusi blogi vaikuttaa mielenkiintoiselta - mun selkä on ihan rämä, jos olisin lähempänä tulisin asiakkaaksi!

   Delete
 2. Onpas kiva koristeluidea kuppikakuille! Täytyykin pistää korvan taakse. Tuntuu myös kivalta, että lasten eri kansallisuuksia kunnioitetaan tuolla tavoin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen iloinen, että koulu antaa tilaisuuden lapsille olla ylpeitä alkuperäisistä kansallisuuksistaan varsinkin koska koululla kuitenkin aika paljon juhlistetaan Sudania läpi vuoden. Toisaalta eilen tuli näiltä tiimoilta vähän hassu tilanne vastaan kun tyttö esitteli koulussa värittämäänsä Suomen lippua. Hänelle oli valmiiksi printattu lippupohja jossa ihan lukikin "Finland". Ihan hyvä, mutta olisin toisaalta toivonut, että kahden maan kansalaiselta olisi kysytty kumpi lippu tuntuisi omemmalta eikä vain suoraan valittu äidin (?) kansallisuutta. Tyttöseni olisi kyllä kysyttäessä arvatenkin tapansa mukaan vastannut olevansa belizeläinen mutta se on sitten toinen juttu... :)

   Arvelimme, että Suomen lippu oli päässyt yli 45:stä vaihtoehdosta kuppikakun koristeeksi koska on sen verran yksinkertainen. Ei varmaan olisi kovin hankalaa tehdä tosiaan itsekään jos on käsistään taitava!

   Delete
 3. Meidänkin lasten koulussa Mosambikissa oli tänään International Day ja lippuparaati, jossa kaikki koulussa edustettuina olevat kansallisuudet kantoivat lippujaan. Tilaisuutta varten oli saanut pukeutua, ja eräskin saksalaisisä näytti ottaneen tehtävän hyvinkin vakavasti, hän oli päätöyhtöineen pysäyttävä kelta-puna-musta näky :-) Me olimme saaneet lähetystöstä lipun, jota vanhempi poikani kantoi suomalais-madagaskarilaisen koulukaverinsa, he kun olivat riittävän pitkiä kantamaan sitä niin ettei se laahannut maata! Pienemmillä oli sitten pienemmät liput ja kasvomaalaukset Suomen lipun väreissä. Kaiken kaikkiaan kiva tilaisuus ja hyväntuulinen paraati. Suomi-ruokaa olisi saanut viedä, mutta mistä sitä täällä löytää etenkin kun ei viel tunne kauppoja ja keinoja - lykkäsimme poikien mukaan hapankorppupaketin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lippujuhla taitaa olla aika klassinen kansainvälisten koulujen tapahtuma. Onneksi meidän ei itse tarvitse toimittaa lippua paikalle! Täällä kun ei ole Suomen edustustoa Kairoa lähempänä... Koulu on jostain järjestänyt kaikki liput ja ne roikkuvat itse asiassa koulun edustalla etuovien päällä kaikki 45 vai miten monta niitä nyt olikaan.

   Olipa hyvä, että teillä sattui olemaan hapankorppuja! :)

   Delete

Kiitos kommentistasi!