Friday, 20 November 2015

Arkipäiväinen apuväline

Aika usein edelleenkin pysähdyn ihmettelemään tätä omaa arkeani, joka näyttää ja tuntuu 
niin erilaiselta kuin lapsuuteni todellisuus. 
Tällainenkin erikoinen laite löytyy nykyään meidän taloudestamme Khartumissa. 
Kuka tietää tai arvaa mitä tällä tehdään?

11 comments:

 1. Ei mitään hajua! Jotain vesiputkiin liittyvää?

  ReplyDelete
 2. Mäkin arvaisin jotain veteen liittyvää, jotenkin pumppumaiselta se näyttää :)

  ReplyDelete
 3. Vesipumppua veikkaisin minäkin

  ReplyDelete
 4. En tiedä voisiko tällä laitteella ehkä pumpata vettäkin, mutta meillä se on joka tapauksessa käytössä toisessa tarkoituksessa: tällä pumpulla pumpataan dieseliä tynnyristä generaattorin tankkiin. Näyttäisi muuten olevan aika raskasta ja likaista hommaa! Osa dieselistä valuu pumppuosasta ulos ja pumpun pyörittäminen käy työstä. Itsehän en tietysti ole päässyt edes koittamaan - autonkuljettaja ja vartija ovat toistaiseksi hoitaneet homman, ja nythän meillä ei taas olekaan dieseliä mitä pumpata, tynnyri ammottaa tyhjyyttään.

  Täytyy yrittää ottaa myös ainakin yhdestä meidän lukuisista vesipumpuista kuva, me ovat aika erinäköisiä häkkyröitä. Ihan uusia juttuja vesipumputkin ovat minulle, mutta täällä todellakin arkipäivää nekin.

  ReplyDelete
 5. Hieno kirjoitus Khartoumista. Onko siellä jo satatuhatta syyrialaista? Kuulemma
  joutuvat kerjäämään, kun ei ole työtä eikä rahaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huhutaan, että koko Sudanissa olisi jo 100 000 syyrialaisia pakolaista. En tiedä kuinka suuri osa heistä Khartumissa. Heidän tilanteensa on joka tapauksessa hyvin vaikea.

   Delete
 6. Vieläkö ne generaattorit pitävät kovaa meteliä kun ovat päällä ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika kovaa ääntä pitävät ja haisevat dieselille. Kaikin puolin kiva olisi jos pärjäisi ilman generaattoreita!

   Delete
 7. Meidän generaattorimme ei vieläkään toimi. Korjaaja on kadonnut jäljettömiin, en ole jaksanut metsästää uutta, ehkä löydämme vielä toisemme? OLemme vain kärsineet katkoista, niitäö on koko ajan, luulen että säännöstelyä täälläkin. Muistin generaattorin olemassaolon taannoin, kun istuimme illallisella eräässä residenssissä. Sähköt katkesivat, ja hetken kuluttua pihalta kuului "bussin" hurinaa eli talon generaattori hyrähti käyntiin (hyrähtää on tosin ehkä väärä verbi tässä yhteydessä.... meteli oli kova... ). Muistin, että hmm, pitäisikin yrittää jäljittää korjaajaa. Sen illallisen aikana oli noin kolme sähkökatkoa, mutta illallisvieraat, suurin osa paikallisia, suhtautuivat aivan tyynesti. Ne ovat niin tavallisia. Kai minunkin pitää vain alkaa tottua, mutta eiväthän ne kotona kivoja ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän katkoihin tottuu, mutta ei niistä koskaan varmaan iloista asiaa tule. Koululla katkeavat sähköt silloin tällöin, tässä äskettäin kesken aamunavauksen jota olin seuraamassa. Koululaiset eivät edes kohahtaneet vaan kaikki vain odotimme, että generaattori ottaisi sähköntuotannon hoitaakseen.

   Toivotaan, että teille löytyisi hyvä generaattorinkorjaaja. Sellainen on ollut täälläkin kiven alla.

   Delete

Kiitos kommentistasi!