Friday, 29 January 2016

Poppyn uusi takki

Poppy-koiramme täyttää muutaman päivän päästä seitsemän vuotta. Se on edelleen vahva ja raivokas vahtikoira mutta toisaalta viettäisi kyllä kaikkein mieluiten päivät pitkät rapsuteltavana. 


Poppy on kotoisin Jamaikalta missä on oikeastaan aina kuuma. Lämpötila ei Jamaikalla minun kokemukseni mukaan kovin tuntuvasti viilene talvisinkaan edes öisin. Jamaikan oloissa Poppyn esiäideistä ja -isistä olikin jalostunut hyvin kevytkarvaisia. Poppylla ei mahassa ole juuri ollenkaan karvaa ja sillä on kaikkinensa hyvin lyhyt yksikerroksinen turkki, ei minkäänlaista pohjavillaa kylmää eristämässä. Se pärjää aika kuumassakin ilmanalassa mutta kylmällä säällä se alkaa aika nopeasti palella.


Viime päivät on täällä taas ollut täkäläisittäin kylmä. Tänään näyttäisi päivän korkein lämpötila olevan 22 astetta, ja yöllä mennään arviolta 13 asteessa. Kun minkäänlaista lämmitystä ei ole ja seinät varaavat itseensä ulkoilmaa, on sisälläkin tällä hetkellä aika vilakkaa. Kalsalla laattalattialla ei viitsi liikkua ilman sukkia ja pari kerrosta paitoja tuntuu ihan sopivalta vaatetukselta pitkälle iltapäivään. 


Pongo ja Skippy pärjäävät toistaiseksi ihan omalla karvapeitteellään mutta Poppylle olen nyt viime päivinä vetänyt päälle fleece-takin jonka ostimme sille joululomalla Italiasta. Poppy ei ole takista ihan hirveän innostunut, mutta ei takki toisaalta tunnu sitä ihan kamalasti ärsyttävänkään. Ja ainakaan sitä ei nyt palele.

10 comments:

 1. Kylmä on erilaista Suomessa ja maailmalla. Suomessa kylmä jää ulos, kun maailmalla lämmityksen puuttuessa tai olessa puutteellinen kylmä hiipii sisälle. Suomessa on itseasiassa talvisin aina kuuma, koska sisällä on niin lämmintä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on, että on kylmää ja kylmää. Vaikea on silti välillä itsekin uskoa ja ymmärtää miten voikin olla niin kylmä kun päivälämpötila kuitenkin nousee reippaasti yli 20 asteen! Mutta kun seinät tosiaan varaa itseensä kylmää, ikkunoiden tiivisteiden kanssa on vähän niin ja näin ja lämmitystä ei ole niin oikeasti on kyllä aika vilakkaa.

   Suomessa on todellakin monesti sisällä talvisin hyvinkin lämmintä, mutta omasta näkökulmastani lämpimät sisätilat ovatkin paras tapa pärjätä talven kylmää vastaan. Jos on koko ajan enemmän tai vähemmän kylmä, niin ulkona kuin sisälläkin, tulen itse helposti kipeäksi. Monessa Euroopan maassa ei pyritä talvella saamaan kotia yhtä lämpimäksi kuin Suomessa sillä seurauksella, että ainakin minä palelen läpi päivän. Täällä Khartumissa voi päivällä onneksi käydä auringossa lämmittelemässä :)

   Delete
 2. Koirista en mitään tiedä ja ymmärrä, mutta on kyllä suloinen katse tuossa keskimmäisessä kuvassa <3 Ja ihanan rennot kaverit viimeisessä kuvassa :) Miten nämä kaverukset tulevat muuten keskenään toimeen? Ilmeisen hyvin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Poppy taitaa tuossa keskimmäisessä kuvassa vedota minuun, että Pongoa pitäisi taas muistuttaa käytöstavoista: ei saa tunkea! :)

   Oikein hyvin tulee koiralauma toimeen keskenään vaikka välillä tuleekin kyllä vähän sanomista puolin ja toisin. Voisin taas yrittää kirjoittaa koirien kuulumisia vähän pitemmältikin. Paljon ovat koirat mielenpäällä mutta vähemmän viime aikoina blogissa.

   Delete
 3. Ihana takki ja varmasti tarpeen viluherkälle koiralle! Yllätyin hieman, kun huomasin, että täältäkin saa koirien takkeja - ja jopa kissojen kynsilakkaa, jonka tarpeellisuudesta voikin sitten olla montaa mieltä :) .

  Täälläkin on päivisin ollut reippaasti päälle 20 astetta lämmintä, mutten voisi kuvitellakaan olevani iltaisin ja öisin ilman lämmitystä - sen verran lämpötila yöllä ja illalla laskee! Toki Sudanin ilmasto on ilmeisesti jonkin verran lämpimämpi kuin täällä eli yöt ei ehkä ihan niin kylmiä kuitenkaan ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täältä ei tosiaan koirille vaatetta löydy, kissojen kynsilakasta puhumattakaan... Noita koiranvaatteita ei onneksi ollut painava tuoda tänne lomalta mukana; ostettiin varalta jokaiselle omansa.

   Täälläkin on ollut öisin kyllä ihan kunnolla kylmä nyt taas jonkun yön, lämpötila on laskenut lähemmäs 10 astetta. Sisällä ei nyt sentään ole menty ihan yhtä matalissa lämpötiloissa mutta kylmä on kyllä ollut sisälläkin öisin ja pitkälle aamuun. Mutta kun sitä lämmitystä ei ole niin ilman on vaan pakko pärjätä! Lämpimät pyjamat ja peitot auttaa onneksi hyvin öisin ja kerrospukeutuminen päivisin. Nyt tuntuisi taas vähän kerrallaan sää vähän lämpenevän. Minun puolestani saisi kylmä ilma kyllä jatkuakin. Pidän tästä paljon enemmän kuin kevään ja kesän kamalasta kuumuudesta.

   Delete
 4. Niin ja olisi mukava kuulla, miten koirat ottivat aina uuden jäsenen vastaan laumassa? Ja miten itse toimitte aina siinä tilanteessa, kun teille tuli uusi koira? Meillä hieman harkitaan Maxille koirakaveria, mutta mietin sitä, että mitäpä, jos koirat ei tulisikaan toimeen keskenään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, sellaista kirjoitusta vähän juuri suunnittelinkin. Täytyy yrittää jos saisin jotain sen suuntaista tässä aikaiseksi. Kiitos teille vinkistä!

   Delete
 5. Heippa, voi Poppya ja yksikerroksista turkkiaan. Ja teidän kylmiä lämpötiloja. Namibiassa asuessamme meillä oli päivän aikana suuriakin lämpötilaeroja, aamulla saattoi olla +4C ja keskipäivän auringossa lähemmäs +30C ja sisällä oli ihan järkyttävän kylmä. Meillä oli sängyssä semmoinen sijauspatja, jonka sai lämmitettyä sähkovastuksella. Päivisin taas lämmiteltiin ulkona auringossa, etenkin koirat. Meidän koirat ovat taas pärjänneet lämpötilavaihteluissa suhteellisen hyvin, varmaankin juuri siitä syystä, että ovat Namibian rannikon ja vaihtelevien lämpötilojen kasvatteja. Keniassa molemmille oli ohut ja kevyt turkki, Suomeen muutettaessa molemmille palautui aluskarva ja talvella turkit ovat suhteellisen tuuheat ja paksut.

  Niin ja ehkä sä olet tosiaan estetty vastaamaan Panamaan asti, voitko kommentoida USA-blogeja? Yritin katsoa asetuksiani ja poistaa sen robotin. Ehkä nyt kommentointi onnistuu.

  Hyviä arkipäiviä teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin nuo belizeläiset koirat pärjäävät paremmin erilaisissa sääoloissa, kasvattavat asianmukaisen turkin tai vaihtoehtoisesti harventavat karvapeittoa. Belizessä lämpötilat eivät vaihtele näin paljon kuin täällä mutta sielläkin on kuitenkin jonkun aikaa näihin aikoihin vuotta vilakkaa eli liekö tosiaan perimästä kiinni tämä kylmänsietokyky?

   Saan kyllä tavallisesti blogeja kommentoitua, myös amerikkalaisia.... Voi olla, että silloin joku päivä sitten oli huono päivä olla robotti! Tai siis ei-robotti. Käynpä koittamassa miten kommentointi siellä sun tontillasi nyt onnistuu...

   Delete

Kiitos kommentistasi!