Friday, 19 February 2016

Heräteostos

Viime viikonloppuna lasten koululla oli illalla katumarkkinat. Markkinoilla oli myynnissä erilaista tavaraa vanhoista kirjoista koriste-esineisiin ja vaatteisiin, ja kaikenlaisia herkkuja: paikallista ruokaa, ja lisäksi muun muassa hampurilaisia, sushia, kakkuja ja kinuskia. Lapsille oli järjestetty erilaisia huvituspisteitä joissa me vanhemmat olimme vuoronperään töissä yksin tai yhdessä lasten kanssa. 

Me menimme markkinoille koko perheen voimin. Sillä välin kun tyttö ja mies olivat töissä ongintapisteellä minä kiertelin pojan ja taaperon kanssa markkinoilla ja kävimme jonottamassa japanilaisten myyntikojulla suurlähetystön kokin tekemää sushia. Kun oli minun ja pojan vuoro olla töissä norsulle häntä -pisteellä mies viihdytti puolestaan tyttöä ja taaperoa ja katseli samalla toisella silmällä ympärilleen. 

Minä olin etukäteen sitä mieltä, ettemme ostaisi markkinoilta muuta kuin ehkä ruokaa. Emme tarvitse yhtään mitään. Päinvastoin olin edellisellä viikolla kantanut koululle ison muovikassillisen kirjoja myytäväksi markkinoilla. Vanhojen kirjojen myyntipöydästä löysin kuitenkin pari kirjaa ja DVD:tä lapsille, ja mies puolestaan bongasi paikallisen myyjän pöydältä mielenkiintoisen esineen: helmin koristellun päähineen. Emme missään määrin tarvinneet uusia koriste-esineitä, mutta päähine teki kuitenkin meihin molempiin sellaisen vaikutuksen, ettemme voineet sitä vastustaa. 

Olimme kaikki väsyneitä ja alkoi olla jo myöhä, joten teimme kaupat nopeasti ja suuntasimme kotiin. Emme siinä kiireessä tulleet kysyneeksi esineestä sen kummemmin. En siis tiedä mistä se on alkujaan kotoisin tai mikä esine tarkalleen on kyseessä. Eipä sillä sinänsä kyllä väliä. Pääkoristetta on mielenkiintoista tarkastella ja ihailla ihan näinkin. 

Ylimmän linnun saa irrotettua niin, että päähine on helpompi pakata ja kuljettaa.

Yksityiskohta josta paremmin näkyvät myös päähineen kauniit värit.


10 comments:

 1. Tosi mielenkiintoinen päähine. Ton tekemiseen on varmasti mennyt aikaa. On saanut helmen poikineen laittaa riviin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan mieletöntä käsityötä tosiaan! Päähineessä yhdistyy mun mielestä hienosti tuo tarkka helmityö jotenkin rentoon yleisvaikutelmaan.

   Delete
 2. Aivan ihana ja upea kasityö!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin olen päähineeseen aivan ihastunut. Siinä on paljon ihailtavaa ja ihmeteltävää.

   Delete
 3. Onko se tosiaankin helmikirjontaa? Valtavan isotöinen, upea koriste!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla ei ole oikein alan sanasto hallussa mutta päähine on siis tosiaan kauttaaltaan erivärisillä pienillä helmillä kirjailtu. Päähineen alareunasta roikkuu lisäksi lukuisia helminauhoja jotka vähän huonosti näkyvät kuvassa. Kaikkinensa tosi vaikuttava ja todellakin varmasti hyvin suuritöinen esine jota voisi katsella vaikka kuinka!

   Delete
 4. Onpa upea ja erikoinen esine! Enpä ole vastaavaa ennen nähnyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ollut minäkään ennen nähnyt vastaavaa ja nyt niitä oli kaksi myyntipöydällä vierekkäin! Tosi kauniita molemmat mutta tämä jotenkin viehätti toistakin enemmän.

   Delete
 5. Tuohan on aivan mieletön! Mikä ihana muisto Sudanista myöhemmin. Ennustan päähineelle pitkää ikää hoivassanne. Loistava bongaus sinulta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Päähine on minustakin mainio. En ole varma onko se alkujaan Sudanista vai jostain muualta, mutta toivon mukaan saamme asian ennen pitkää vielä selvitettyä.

   Mies tämänkin esineen itse asiassa huomasi, hänellä on tällaisille jutuille silmää. Miehen kaikki lähisukulaiset ovat taideihmisiä; hän vissiin vähän tarkoituksellakin otti elämässään ihan toisenlaisen suunnan, mutta kovin kauas ei omena ehkä kuitenkaan puusta pudonnut? :)

   Delete

Kiitos kommentistasi!