Thursday, 18 August 2016

Kiinni arjesta

Koulu alkoi sunnuntaina ja koko viikko on opeteltu uutta arkea. Olemme säätäneet lasten nukkumaanmeno- ja heräämisaikojen kanssa ja sumplineet samalla koirien päiväaikatauluja. Olen viikon aikana ehtinyt tavata useampia vanhoja tuttuja ja tutustunut muutamiin uusiinkin ihmisiin. Samalla olen alkanut saada parempaa kuvaa siitä miten pikkusiskon ja minun päivät tulevat tulevan kouluvuoden aikana kulumaan. Nyt kun ensimmäinen kouluviikko lähenee loppuaan tuntuu arki kaikkinensa olevan taas melko hyvin hallinnassa.

Oivalsin tässä kuluneiden parin päivän aikana, että vaikka lomaltapaluu onkin tuntunut tänä vuonna viime syksyä vaikeammalta, on tämän syksyn tunnelmissa kuitenkin ihan valtava ero siihen miltä minusta tuntui täällä kaksi vuotta sitten, vasta maahan saapuneena. Vaikka arjen haasteet täällä edelleen ajoittain tuskastuttavat, ne ovat silti nykyisin jo hyvinkin tuttuja haasteita, ja niitä on nyt jakamassa perheen lisäksi kokoelma ihmisiä joista osa on minulle tuttuja jo parin vuoden takaa. Arki on täällä huomattavasti Suomea haastavampaa, siitä ei pääse mihinkään, mutta toisaalta moniin täkäläisiin arjen haasteisiin on kahden vuoden aikana onneksi ehtinyt kehittyä niin ratkaisuja kuin perspektiiviäkin. 

Näin levollisissa tunnelmissa aloitellaan täällä viikonloppua. (Kävin täyttämässä vesipullon ja sillä välin Pongo vei paikkani nojatuolissa.)


2 comments:

 1. Mukavaa viikonloppua! Pitkan Suomen loman jalkeen varmasti kestaa hetken asettua taas Khartumin arkeen. Tytölla alkaa taalla koulu vasta kuukauden paasta, katsotaan millaiseksi tama vuosi muodostuu kun koulu vaihtuu ja muutamat muutkin arjen kuviot.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!

   Meillä mennään onneksi tänä vuonna aika samoilla aineksilla kuin viime vuonnakin, mutta uutta on muun muassa se, että lapset kulkevat kouluun ja takaisin koulubussilla. Se sinänsä helpottaa omaa arkeani mutta toisaalta tuntui tavallaan niin kuin arjen langat olisivat olleet enemmän omissa käsissäni kun viime vuonna päivittäin hain lapset koulusta. Tuli aina siinä hakureissulla vaihdettua pari sanaa opettajien kanssa ja ennen kaikkea tietysti oli päivässä enemmän yhteistä aikaa koululaisten kanssa. Lapset tykkäävät kulkea koulubussilla mutta itselläni on tässä vielä totuttelemista!

   Hyvää lomanjatkoa teille ja onnea uusiin arjen kuvioihin. Uusi koulu on aina jännä paikka! Meillä se on pienimmän osalta edessä ensi vuonna.

   Delete

Kiitos kommentistasi!