Friday, 18 November 2016

Tunnustus


Sain blogitunnustuksen Yksikseltä, Periaatteen naiselta, Anskulta, Helenalta ja Jenniuulta. Kiitos kaunis teille kaikille! Seuraan itse näitä viittä blogia enemmän tai vähemmän intensiivisesti ja tuntui oikein hyvältä tulla näiden bloggaajien tunnustamaksi. 

Aloitin kirjoittamaan blogia aika lailla tasan viisi vuotta sitten, kun vanhempi tyttäreni oli vähän yli vuoden vanha. Kirjoittaminen on lapsesta asti ollut minulle tärkeä tapa ilmaista itseäni mutta moneen vuoteen en ollut kirjoittanut sähköposteja kummempaa suomeksi, sillä opiskeluvuosieni kieli oli englanti. Aloitin blogin koska halusin toteuttaa itseäni kirjoittamalla, saada taas otteen suomen kielestä, ja kuvata diplomaatinrouvan moniulotteista arkea maailmalla.

Olen kirjoittanut blogia alusta asti aika lailla samalla tapaa: punnitsen sanani tarkkaan ja pyrin kertomaan totuuden. Kirjoitan ennen kaikkea omista kokemuksestani ja tunnelmistani, ja muista ihmisistä kuten miehestäni ja lapsistani pitkälti vain suhteessa itseeni. Muutaman ensimmäisen vuoden jälkeen lakkasin myös viittaamasta perheenjäseniini nimillä - nimet löytyvät kyllä edelleen vanhoista teksteistä, mutta niiden käyttö tuntui turhan tuttavalliselta siinä vaiheessa kun lukijamäärä kasvoi. 

Luotan kaikessa hyvin pitkälti omiin vaistoihini, myös blogin kirjoittamisessa, ja aloittelevia bloggaajia ohjaisin tekemään saman. Ole oma itsesi, älä yritä liikaa. Kirjoita siitä mistä itse haluaisit lukea. Käy rohkeasti kommentoimassa muiden blogeja, että tulet tunnetuksi myös oman piirisi ulkopuolella. Kunnioita lukijoitasi vastaamalla kaikkiin kommentteihin, mutta älä ole liian nöyrä; avoimen ilkeitä ja aggressiivisia kommentteja ei kenenkään tarvitse sietää eivätkä ne paranna yhtäkään kommenttiosiota. 

Tämä blogitunnustus on jo kiertänyt aika lailla kaikki suosikkiblogini. Minulta se lähtee nyt kuitenkin seuraaville blogeille:


Arvostan näissä viidessä blogissa muun muassa sitä, että niissä kaikissa käydään omaleimaisesti, rehellisesti ja pelotta kohti myös huonompia tunnelmia, epävarmuuksia ja muita elämän varjopuolia, vastapainona arjen iloille ja oivalluksille.


Tunnustuksen säännöt:
 1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
 2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggamisen. 
 3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille. 
 4. Mainitse ja linkitä blogi joka sinut nimesi.
 5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajiksi. 

6 comments:

 1. Kiitos Kata tunnustuksesta, luottamuksesta, siitä että luet ja jaat itse ajatuksiasi. Kiitos paljon blogistasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sanna itsellesi! Muistan kun osuin sun blogiisi ja löysin sieltä paljon yhtymäkohtia - ja niitä löytyy aina vaan edelleen. Onneksi jatkat edelleen blogin kirjoittamista.

   Delete
 2. Kiitos Kata, sun blogi on mulle yksi tarkeimpia tassa ulkosuomalaisblogi-keskiössani, sellainen joka vahan kuin vuoropuhelee omien ajatusteni kanssa. Jatketaan tuotoksia, ihanaa perjantaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin tosi iloinen kun aikoinaan aloitit blogin; sitä ennen olit jo tullut kommenttiosiosta tutuksi.

   Hyvää viikonloppua sinnekinpäin!

   Delete
 3. Kiitos Kata, minullekin blogisi on yksi helmistä ja jo aikoinaan sen löytäessäni tärkeä vertaistuen paikka. En melkein uskonut onneani että olin löytänyt näistä kuvioista ja elämästä niin viisaasti kirjoittavan ihmisen blogin. Hyvää viikonlopun jatkoa sinne teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä puolestani ilahduin kun aloitit oman blogisi. Se on minulle ikkuna Kairoon ja vertaistukea parhainmillaan. Kiva, että kirjoitat!

   Hyvää viikonlopun loppupuolta sinnekin! Mut pakotti flunssa eilen sohvalle lepäämään ja miehen on toisaalta työt kutsuneet toimistoon niin eilen kuin tänäänkin, että ei ihan paras viikonloppu... Mutta eiköhän tämä taas tästä.

   Delete

Kiitos kommentistasi!