Monday, 28 November 2016

Vielä yksi sairauspäivä

Khartumissa alkoi eilen kolmen päivän yleislakko. Monet paikalliset lakkoilevat siksi, että bensiinin ja dieselin hinnat äskettäin nousivat 30 prosenttia. Bensiinin ja dieselin korkeammat hinnat ovat vaikuttaneet muihinkin tuotteisiin ja muun muassa lääkkeet ovat viime aikoina kallistuneet tuntuvasti. 

Meillä arkiviikko alkoi eilen kuitenkin ihan normaalisti lakosta huolimatta. Kävin ruokaostoksilla ja koulun jälkeen viemässä vanhemman tyttären ratsastustunnilleen. Ruokakauppa oli tavalliseen tapaan auki mutta asiakkaita oli ehkä vähän tavallista vähemmän. Kadut olivat sunnuntai-iltapäivällä normaalia hiljaisemmat mutta eivät täysin tyhjät. Aika monet kaupat näyttivät olevan kiinni mutta eivät suinkaan kaikki.

Tänään minulla ei ole mitään pakollisia menoja, joten pidän vielä yhden sairauspäivän. Mies lähtee viikon lopulla taas viikoksi työmatkalle ja silloin tarvitsen kaikki liikenevät voimat, joten on parasta levätä nyt kun siihen on tilaisuus. Enkä kyllä erityisesti muutenkaan halua lähteä liikenteeseen lakkoilevaan kaupunkiin. Ensimmäinen lakkopäivä oli rauhallinen, ja me olemme esimerkiksi lähettäneet koululaiset kouluun ihan normaalisti, mutta minusta tuntuu silti paremmalta välttää turhia reissuja. 

Ja mikä tässä on ollessa. Pienimmäinen on rakentanut ihanannäköisen leikin yläkerran olohuoneen lattialle, koirat nukkuvat tahoillaan ja minä makoilen sairasviikolta tutuksi tulleessa sohvannurkassa. Meillä on talossa riittävästi ruokaa ja juomaa, eikä ole mitään sellaista asiaa mikä välttämättä vaatisi huomiotani juuri tänään.
4 comments:

 1. Pikaista paranemista, Kata! Toivottavasti kaikki sujuu hyvin miehesi työmatkan aikana.

  Täälläkin ollaan sairastuvan tunnelmissa - kai se on tämä talviaika tällaista, joka puolella maailmaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, sielläkin sairastetaan! Tämä on varmastikin tosiaan nyt tätä sairastamisen aikaa vähän joka puolella, täällä on monia tässä samassa flunssassa, tuntuu vievän voimat itse kultakin. Mä olen selkeästi paranemaanpäin mutta yritän ottaa mahdollisimman rauhallisesti ettei tulisi mitään jälkitauteja varsinkin kun kohta olen täällä taas itsekseni. Pikaista paranemista sinnekinpäin!

   Delete
 2. Ihanan näköiset leikit! Tsemppiä ja paranemista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kaksi viikkoa siihen lopulta meni mutta nyt olen vihdoin parantunut flunssasta.

   Delete

Kiitos kommentistasi!