Thursday, 8 December 2016

Esikoulun pihalla

Aikaisemmin tällä viikolla odottelin koululla esikoisen ja nuorimmaisen kanssa vanhempaa tytärtä tennistunniltaan. Kulutimme aikaa esikoulun pihalla. Lasten koulun kampuksella on useampi piha, ja lisäksi muun muassa suuri urheilukenttä, tenniskenttiä ja lasten ja aikuisten uima-altaat.
Näiden pienten pöytien ääressä vanhempi tytär syö päivittäin lounaan jonka pakkaan hänelle kouluun mukaan - täkäläisittäin aterian nimi on "fatour" mikä tarkoittaa itse asiassa aamiaista ja syödään puoli yhdentoista-yhdentoista paikkeilla.
Keinumassa. Kuvassa näkyy myös liukumäki joka laskee alas esikoulun pihalle eka- ja tokaluokkalaisten kerroksesta. 
Hymy kameralle kesken leikkien.

2 comments:

 1. Kunnon liukumäki oli aina ensimmäinen toive, kun omat lapsemme saivat suunnitella Unelmien Koulupihaa. Uima-altaita kukaan ei ehkä tohtinut edes ehdottaa ;).
  Muistanko oikein, että tuo on kansainvälinen koulu?
  Näyttää kyllä tosi kivalta. Voisin myös kuvitella, että moni suomalainen lapsi olisi onnellinen ainakin pari ensimmäistä viikkoa syödessään omia eväitä. Lasten vanhemmista en olisi niinkään varma. Ainakin mielikuvitusta varmasti vaatii eväiden kokoaminen joka himputin aamu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lasten koulu on tosiaan kansainvälinen koulu, paikallisten omistama kylläkin ja puolet jokaisesta luokkatasosta paikallisia lapsia. Koulun tilat ovat hienot ja tarjolla on opetuksen ohella paljon kaikenlaista, kuten noita tennistunteja ja myös muun muassa ratsastuksenopetusta koulun omalla tallilla. Mutta onpahan koululla hintaakin...

   Kolmannesta luokasta eteenpäin voivat koululaiset ostaa ruokansa koulun ruokalasta, minkä ruoka on yhden paikallisen suosikkieravintolan valikoimista. Mutta meidän tokaluokkalaisellamme on keliakia joten hänen täytyy myös ensi vuodesta eteenpäin syödä omia eväitä. Gluteenittomuutta ei täällä hallita oikein missään. Mutta kyllä meillä neljäsluokkalainenkin toisaalta useimmiten ottaa mieluummin kotoa ruuat mukaan kuin syö ruokalassa.

   Aamut ovat kiireisiä koska koulubussi tulee hakemaan lapsia jo pian seitsemän jälkeen joten pakkaan lasten eväät aina jo edellisenä iltana ja usein lounas muodostuukin ainakin osin edellisen illan illallisesta. Välillä väsyttää tehdä lounaita ja tekee mieli heittää hanskat pöytään, mutta aika rutiinilla lounaiden pakkaaminen onneksi nyt jo sentään sujuu, monen vuoden harjoituksen jälkeen.

   Delete

Kiitos kommentistasi!