Monday, 6 February 2017

Vastakohtia

Näkymä monien vastakohtien Khartumista. Edustalla nainen paikallisessa asussa kuorma täkäläiseen tapaan pään päällä; taustalla vastarakennettu moderni rakennuskompleksi. Uusia rakennuksia on samaan aikaan ohittamassa sekä ratsukko että auto.

4 comments:

 1. Tykkään näistä kuvistasi!
  Mietin aina miten ihmeessä noiden naisten niskanikamat kestävät tuollaista junttaamista. Jos minä nukun vaikka huonolla tyynyllä, on niskani monta päivää ihan jumissa. Tyynyistä puheen ollen, olimme pitkän viikonlopun Suomi-vierailulla ja yökylässä. Terveiset siis maanantain paukkupakkasesta!
  Nyt taas kotona sumuisissa maisemissa. Ja niska jumissa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ymmärrä kuinka kukaan osaa kantaa päänsä päällä mitään, mutta niin vain se täällä näyttää onnistuvan hyvinkin kevyenoloisesti! Vanhempi tytär on tavasta hyvin kiinnostunut ja yrittää harjoitella tasapainottelemaan tavaroita päänsä päällä, mutta se on oikeasti aika hankalaa.

   Kiitos terveisistä! Toivottavasti niska siitä taas pian asettuu!

   Delete
  2. Olen miettinyt täällä Mosambikissa, että tytöille kehittyy varmaan aika vahvat niskalihakset, koska tuo pään päällä kantaminenhan aloitetaan jo lapsena/nuorena tyttönä. Siitä kantamukset vähitellen kasvavat ja heillä on varmasti aivan erilaiset lihakset niskassa kuin meillä. Muuta selitystä en keksi, koska taakat näyttävät todellakin usein niin painavilta. Keho lienee heillä tottunut siihen ja onhan pään päällä kantaminen - kun siihen on harjaantunut - varmasti paljon helpompaa kuin käsissä raahaaminen. EN voi kuin ihailla voimakkaita ja sinnikkäitä afrikkalaisnaisia, he ovat aivan upeita eivätkä kovin vähästä valita, ainakaan ne jotka minä tunnen. Kantamisen ansiosta heillä on myös upea ryhti.

   Delete
  3. Ei tosiaan onnistu noin vain suurien tai pienempienkään taakkojen kantaminen pään päällä, vaan taatusti vaatii paljon harjoitusta ja harjaantumista! Mielenkiintoista muuten kuinka täällä läpi mantereen taitaa olla tavallista kantaa tavaroita pään päällä, kun taas Euroopassa se ei ole tainnut koskaan olla tapana? Käteväähän on voida nostaa kantamus pään päälle, parhaimmillaan siinä vapautuvat kädet tai ainakin toinen käsi vielä muuhun.

   Delete

Kiitos kommentistasi!