Sunday, 5 March 2017

Viikonloppu kuvina

Koska mies on työmatkalla ja minä edelleen vähän kipeänä, pysyttelimme suosiolla kotona koko viikonlopun. Tekemistä onneksi riitti. Pyykkivuoressa yksistään oli minulle puuhaa koko viikonlopun varalle, ja paljon jäi vielä viikollekin.
Yllätin nämä kaksi liskoa talon sivustalla kun menin tutkimaan rikkinäisen vesipumppumme tilannetta. Liskot olivat suistaan kiinni toisissaan. En ole koskaan nähnyt vastaavaa enkä löytänyt netistäkään mitään selitystä kummalliselle käytökselle. Siinä vaiheessa kun sain kännykän kameran toimimaan toinen liskoista oli ehtinyt irrottaa päänsä toisen liskon päästä ja lähtenyt juoksemaan tiehensä. Toinen seurasi sitä pian perästä.
Ikkunakaltereista on kaikenlaiseen käyttöön, niitä voi käyttää myös kiipeilyharjoituksiin. Pienimmäinen kiipeilee mielellään myös sisällä yläkerran ovien kaltereissa. 
Esikoinen löysi leikkihuoneen hyllyyn unohtamansa dinosauruskaivaussetin ja innostui pitkästä aikaa kaivamaan luita esiin. Homma vaikutti siinä määrin rentouttavalta, että olisi tehnyt mieleni koittaa vähän itsekin. Kipeä niskani ei kuitenkaan ollut omiaan luiden esiin koputteluun.
Koululaiset pelasivat viikonlopun aikana pihalla useampaan otteeseen jalkapalloa. Jalkapalloksi valikoitui Paavo Pesusieni -pallo jonka ostimme vuosia sitten viikonloppulomalla Chetumalista Meksikosta.
Sisätiloissa pelasimme yhdessä Afrikantähteä ja Eläinpyramidia. Pelien ja leikkien lisäksi katselimme DVD:ltä muun muassa Harry Potteria ja Futuramaa. Ja niin kului viikonloppu ja nyt ollaankin jo viikon ensimmäisessä arkiaamussa.

12 comments:

 1. Kuulostaa siltä, että viikonloppu on sujunut ihan kivasti. :-) Onko siellä siis sunnuntai jo työpäivä?

  Nuo kalterithan ovat melkein tyylikkäät! Eivät ollenkaan sellaiset vankilakaltereiden näköiset kuin esimerkiksi meillä Intiassa oli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä arkiviikko on sunnuntaista torstaihin, perjantai on varsinainen pyhäpäivä ja lauantai taas ihan vain vapaapäivä.

   Minäkin oikeastaan pidän noista meidän kaltereista. Meidän talossa on mielestäni hyvin tyylikkäästi järjestetty turvallisuusasiat oikeastaan ihan läpi talon.

   Delete
 2. Pikaista paranemista ja toipumista teille kaikille. Näyttää hauskalta tuo dino. Olen joskus samantapaisen ostanut kummipojalleni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me alamme onneksi olla kaikki ihan jo entisellämme, mitä nyt vähän nenät vielä valuvat. On kyllä helpotus, että sairaudet on tältä erää sairastettu, mutta vähän kyllä jännittää, että onnistummekohan välttämään loput koululla ja muualla täällä kiertävät sairaudet!

   Tuo dinosauruskaivaussetti on minustakin aika mainio!

   Delete
 3. Siis kotoisa ja rento viikonloppu. Välillä kaipaan kovasti tuollaisia leppoisia päivä lasten kanssa.
  Vaikka nyt on paljon omaa aikaa, tuo oli kyllä silti parasta. Mukavaa alkuviikkoa sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin kuvitella, että näitä aikoja ikävöin kovastikin sitten joskus myöhemmin kun lapset ovat jo omillaan! Minusta on tällä hetkellä ihan parasta aikaa olla kotona oman perheen kesken ja puuhailla niitä näitä. Mutta nyt on kyllä sairastamisen ja väsymyksen vuoksi vietetty yhteenmenoon jo sen verran monta kotiviikonloppua, että ihan hyvillä mielin odotan tulevan viikonlopun vähän täydempää ohjelmaakin.

   Hyvää viikonjatkoa myös sinnepäin!

   Delete
 4. Onpa jykevät kalterit teillä! Meillä on kaksi kerrosta ja yläkerran ikkunoissa ja parvekkeen ovissa ei ole ollenkaan kaltereita. Olin aluksi vähän jännittynyt siitä, koska aivan helposti voisi joku kiivetä tikkailla parvekkeelle ja potkaista oven sisään. Meillä on kyllä lukittu kalterimainen ulkoportti, jossa lapset tykkäävät kiipeillä, mutta senkin yli voisi joku vain kiivetä. On kuitenkin jotenkin hyväksytty tämä turvallisuusjärjestely, joten ei kai tarvitsisi jännittää.. Enkä enää jännitäkään, paitsi jos mies on työmatkalla jolloin laitan hälytysjärjestelmän päälle (joka muuten jää käyttämättä usein).. Pikaista paranemista, toivottavasti kipeydet on nyt sairastettu vähäksi aikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän talo on aikamoinen linnoitus, turvallisuuden kannalta äärimmäisen hyvin rakennettu ja varusteltu. Hälytysjärjestelmä meiltä toistaiseksi puuttuu, mutta sellainenkin asennetaan kuulemma piakkoin.

   Nämä kalterit ovat jykevät ja toisaalta sillä tavalla huomaamattomat ja tyylikkäät, että pidän niitä oikein hyvänä lisänä tähän taloon. Olen kyllä ehkä vähän liian kauan asunut kalterien takana: Suomessa tuntuu aina vähän hullulta ajatella kuinka ikkunoissa ei ole muuta kuin lasi suojana!

   Delete
 5. Kalterit on kyllä teillä mainiot puolapuut.

  Mä oon pähkäillyt monta kertaa noiden liskojen touhua. Melkein jo Googlen löytyisikö joku liskotietäjäeläinihminen, joka osaisi kertoa.

  Teidän pienimmäinenkin on jo noin ison ja sievän näköinen tyttönen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Liskot ovat mielenkiintoisia seurata, olen niistä aina pitänyt. Jotenkin hassua on kyllä ajatella, että niitä on toisilla lemmikkeinä terraariossa kun meillä ne pyörivät täällä vapaina seinillä, niin kuin Jamaikalla ja Belizessäkin.

   Meidän pienikin on tosiaan jo ihan iso tyttö! Ihana tyyppi jolla on paljon asiaa.

   Delete
 6. Hauska nuo liskot! En ensin tajunnutkaan että kiipeilyteline olivat kalterit. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä meillä riittää eläinmaailmaa seurattavaksi. Liskoja pitkin seiniä ja toisinaan lattiallakin, ja useampaan talomme ikkunaan on kaltereiden varaan lintu tehnyt pesän. Liskot ovat viihdyttäviä ja muutaman vastasyntyneen höyhenettömän linnunpojan olen saanut kunnian nostaa takaisin pesään. Toisaalta ihan kaikki eläinkohtaamiset ei ole yhtä miellyttäviä; käyn myös jatkuvaa hiljaista taistelua muurahaisia ja hyttysiä vastaan.

   Nuo kalterit ovat siitä mainiot, etteivät pistä pahalla tavalla silmään ulkoa tai sisältä ja toimivat tosiaan myös puolapuina ja linnunpesäpuina!

   Delete

Kiitos kommentistasi!