Saturday, 8 April 2017

Auton ikkunasta

Perjantaiaamuinen hiekkamyrsky nosti Khartumin ylle hiekkapölypilven. Tämä roskainen tienvarsi matkalla koulun tallille näyttää aurinkoisenakin päivänä aika lohduttomalta. Hiekkapölysumussa se oli jos mahdollista vieläkin karumman näköinen. Jaksoin väsymyksestä huolimatta perjantaina pitkästä aikaa mennä ratsastustunnille.
Roskia tonkivat vuohet piristävät aina minua, niin kuin eläimet ylipäänsäkin. Vuohia vartioi joukko somia paimenkoiria.
Talleilla oli ihan aamusta hyvin sumuista, tuulista ja täkäläiset sääolosuhteet huomioonottaen melkeinpä vilpoista. Keskellä hiekkamyrskysumua näkyy lentävän haukka. Ratsastustuntini aikana sumu vähitellen hälveni ja iltapäivällä olikin taas jo tuskaisen kuumaa ja aurinkoista.

6 comments:

 1. Kiitos taas kuvista! Kiinnostavia.
  Katselin noin viikko sitten televisiosta yhtä dokumenttia, jossa näkyi pätkä myös Sudanista. Vähän samalta näytti. Roskaamalla saa maiseman kuin maiseman kyllä muuttumaan vähän surullisen näköiseksi.
  Voimia sinne ja toivottavasti saatte vähän viileämpiä iltoja edes helpottamaan oloa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on valitettavan roskaista aika lailla kaikkialla. Se vaikuttaa omiin tunnelmiini latistavasti yhtä lailla kuin kauniit maisemat virkistävät mieltä. Myös erityisesti vanhempi tyttäremme kärsii roskaisesta ympäristöstä - häntä raivostuttaa se miten ihmiset heittävät roskia ympäristöön tai kirjoittelevat seiniin, ja toisaalta hän huomaa heti ihailla siistimpiä olosuhteita.

   Vilpoisemmat illat taitavat olla tältä keväältä ohi... Eilen täällä mentiin pahimmillaan jo 45 asteessa ja vielä illallakin oli niin kuuma, että täytyi säätää ilmastointia yöksi kylmemmälle. Mies lähti juuri työmatkalle Brysseliin, hän onnenpoika saa hetken nauttia vähän viileämmästä säästä! Me muut joudumme kärvistelemään nyt toukokuun loppupuolelle ja Suomeen asti. Mutta eipä tässä: minä olen vihdoin taas onnistunut nukkumaan öisin hyvin nyt jo useamman yön peräkkäin ja oloni on siksi ihan mahdottoman paljon parempi.

   Toivottavasti sinun reissusi Suomeen oli onnistunut!

   Delete
 2. Uni on kyllä joskus kultaakin kalliimpaa!
  Tiedän tunteen muutaman hyvin nukutun yön jälkeen. Sitä on ihan voittaja-fiilis, etenkin jos takana on pidempi huonosti nukuttu jakso.

  Kiitos. Reissu Suomeen sujui hyvin ja Amsterdamiin palattuani teimme heti kaikkea kivaa, niin että paluuharmituskin jäi nyt tulematta. Niin pitäisi aina toimia ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäisi tosiaan aina yrittää suunnitella jotain mukavaa paluunjälkeisille päiville, ettei harmitus pääsisi yllättämään! Tosin oma kokemukseni on sekin, että lyhyemmän reissun jälkeen on monesti vähän helpompi palata omaan arkeen kuin silloin kun on ollut poissa pitempään.

   Delete
 3. Olet varmasti oikeassa siinä, että lyhyellä lomalla ei ehdi kunnolla lomamoodiin ja muutenkin koti/työasiat pysyvät enemmän tietoisuudessa. Minulla tuo hyppy takaisin arkeen ei sentään ole yhtä hurja kuin sinulla. Toki tietysti ero perheen nuorimmaisesta kaihertaa taas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi pääsit kuitenkin nuorimmaisen luokse vähäksi aikaa kyläilemään. Ja pesit vielä sielläollessasi ikkunatkin! Se kuulosti ihanalta palvelukselta.

   Delete

Kiitos kommentistasi!