Monday, 24 April 2017

Maanantaina

Viikon ensimmäinen arkipäivä sunnuntai sujui lopulta ihan mallikkaasti. Poika jäi kotiapulaisen kanssa kotiin siksi aikaa kun kävin nuoremman tyttären kanssa hakemassa vanhemman tyttären koulusta ratsastustunnilleen. Eilen iltapäivällä oli todella kuuma, yli 46 celsiusastetta. Tyttö sai valita halusiko ratsastaa vai istua mieluummin ilmastoidussa luokassa hevosaiheisella oppitunnilla. Taas kerran hevostyttöni lähti mielissään ratsastamaan helteestä huolimatta. Nuorimmainen ja minä leikimme sillä välin tallikissan kanssa ja näytimme samalla puolihuomaamattamme muutamalle paikalliselle lapselle ettei kissaa tarvitse pelätä.

Tallikissa Tilly, ihana pieni peto.


Illemmalla vein Poppyn eläinlääkäriin joka tutki koiran perinpohjaisesti ja jopa ultrasi sen alavatsan. Mitään sen vakavampaa ei onneksi löytynyt vaan Poppylla näyttää tosiaan olevan virtsatientulehdus ja se on nyt kymmenen päivän antibioottikuurilla. Koiria on onneksi helpompi lääkitä kuin lapsia - kissoista puhumattakaan. Kunhan lääkkeen kääräisee johonkin herkkuun Poppy kyllä taatusti nielaisee sen hetkessä. Taloutemme tällä erää viimeiset maapähkinävoit onkin nyt varattu Poppylle antibiootin kanssa nautittavaksi.

Tänä aamuna meillä kävi ilmastointihuoltomies joka huolsi yhteensä 13 ilmastointilaitetta läpi talon. Muutama jäi vielä huoltamattakin, sillä osaa talon ilmastointilaitteista emme käytännössä käytä ollenkaan. Mainiota, että nyt kaikki käyttämämme laitteet toimivat eikä yksikään niistä enää sylje päällemme paakkuuntunutta pölyä. Kerran tai pari aikaisemminkin viimeisten kahden ja puolen vuoden aikana on joku käynyt huoltamassa ilmastointilaitteemme, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun asialla oli alan ammattilainen.

Poika on ollut vielä tämän päivän kotona mutta on siinä määrin paremmassa kunnossa, että pääsee toivottavasti huomenna taas jo kouluun. Tämän kevään monet sairauspäivät ovat näemmä tehneet tehtävänsä sillä poika joka sinänsä viihtyy kotona oikein hyvin on ihan kyllästynyt sairastamaan ja haluaisi mieluummin olla koulussa. 

Kaupungin ylle laskeutui tänään uusi hiekkapölypilvi. Sen myötä lämpötilat taas aavistuksen laskivat. Toisaalta hiekanharmaa taivas masentaa, olemme täällä niin tottuneet päivittäiseen kirkkaaseen auringonpaisteeseen. Toivotaan siis, että hiekka pian menisi menojaan, viimeistään hyvissä ajoin ennen kuin miehen on viikonloppuna määrä palata reissultaan. 

2 comments:

 1. Hurjaa miten jaksatte tuossa ilmastossa! Meilla oli lauantaina 35 astetta ja sekin oli jo paljon. Hiekkaa ja polya tulee myos silloin talloin ja se tunkeutuu joka paikkaan.
  Kesalla meilla on noin 30 astetta paivisin mutta taalla rannikolla kosteus tekee sen pahemmaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan 35 astetta jo ihan kunnon helle. Minulla on nykyään 39 sellainen kipuraja, että kun sen yli mennään niin alkaa tehdä huonoa. Ennen tuo kipurajani on tainnut olla kymmenisen astetta matalampi! Ja parhaiten viihdyn vähän alle 20 asteen tuntumassa. Täällä on vain ollut pakko totutella näihin hullunkorkeisiin lämpötiloihin.

   Lapsemme tuntuvat sietävän tätä säätä vähän minua paremmin, minut kuumuus vaihtoehtoisesti joko väsyttää tai saa ärtyneeksi. On väsyttävää ja ärsyttävää ihan vain jo se kun on koko ajan hiki! Onneksi ilmastointilaitteet sentään toimivat nyt huollon jälkeen kuin uudet, selkeästi paremmin kuin aikaisemmin.

   Delete

Kiitos kommentistasi!