Monday, 10 April 2017

Virkeämpänä uuteen viikkoon

Eilen koulun lämpömittarit nousivat iltapäivällä ensimmäistä kertaa tänä vuonna 45 celsiusasteen tuntumaan. Kun lämpötila nousee yli 45 asteen ulkoharrastukset perutaan ja välitunnit pidetään sisällä. Kuusivuotiaamme sai valita halusiko ratsastustunnillaan ratsastaa vai mieluummin harjata hevosta tallin varjossa. Tyttö valitsi ratsastuksen. 

Sillä välin kun hän ratsasti me muut teimme tuttavuutta uuden tallikissan Tillyn kanssa. Tallikissa Lucy kuoli yllättäen jokunen viikko sitten. Se oli suuri menetys varsinkin tytöillemme jotka olivat Lucyyn kovin kiintyneet. Pari viikkoa Lucyn kuoleman jälkeen tallille ilmaantui jostain kuin tilattuna soma pieni kulkukissanpentu. Vielä viime viikolla se oli hyvin arka, mutta nyt antaa jo silittää itseään ja eilen suorastaan hakeutui leikkimään kolmevuotiaamme kanssa. 

Tilly-kissa piilossa pensaan alla.


Ei ole paljon mitään kissanpentua ihanampaa! Ja muutenkin viikko on alkanut ihan mukavasti, kuumuudesta ja pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. 

Miehen olisi pitänyt lähteä työmatkalle kohti Brysseliä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, mutta hiekkamyrsky sekoitti suunnitelmat. Useampi lentoyhtiö jätti väliin lennot hiekkamyrskyiseen Khartumiin, niin myös Qatar jolla miehen oli ollut määrä lähteä matkaan. Lauantain hiekkamyrsky oli vielä perjantaistakin pahempi joten ihan yllätyksenä ei lennon viivästyminen tullut, mutta silti oli tietysti vähän turhauttavaa mennä kentälle myöhään yöllä vain palatakseen takaisin kotiin. Mies sai vaihdettua lentonsa seuraavalle yölle ja lähti vihdoin matkaan hyvin varhain tänä aamuna. 

Hetken pentu lepäili varjossa pensaan alla mutta tarjoutui sitten silitettäväksi.
Eilen yksi vesitankeistamme alkoi vuotaa, mutta kaikeksi onneksi mies oli silloin vielä kotona ja hoiti yhdessä autonkuljettajan kanssa tankin nopeasti takaisin kuntoon. Tänä aamuna oli puolestaan tukossa keittiön putkisto. Putkimies ehti paikalle hetkessä ja poisti tukon puolessa tunnissa. Sinä aikana ehdin puhelimitse järjestää nuorimmaisellemme uuden sängyn. Onnistunut aamu!

Olen jaksanut taas viime päivät hoitaa useampia asioita yhtä aikaa. Muutaman yön olen nyt nukkunut syvää unta ja sitä myöten voimani ovat alkaneet palata. Ihan rauhallisia eivät kuluneet yöt silti ole olleet: jostain syystä olen nähnyt joka yö valtavan tapahtumarikkaita unia jotka ovat sinänsä olleet sävyltään ihan myönteisiä mutta sirkusmaisuudessaan silti vähän väsyttäviä. 

Lopulta se innostui suorastaan leikkimään.


Vaikken tunnekaan itseäni enää niin uupuneeksi en edelleenkään aio liikaa lukea uutisia tai pyöriä Facebookissa. Päiviini on vapautunut aikaa ja mieleeni tilaa kun olen vältellyt some-höttöä ja muita turhia ärsykkeitä. Olen kirjaimellisesti ehtinyt rauhassa nuuskia kukkia puutarhassa ja kiinnittää ihan eri tavalla huomioni pihan yllä lenteleviin lintuihin kun ajatukseni eivät ole liehuneet ties missä turhanpäiväisessä eikä katseeni ole hakeutunut mihinkään ruutuun. 

8 comments:

 1. Hyvä, että olosi on virkeämpi.
  Tuo unien näkeminen on huvittavaa. Kuvaat hyvin sirkusmaista tunnelmaa. Minäkin näen ajoittain valtavasti unia ja olen joskus aamuisin ihan rättipoikki kun tuntuu että koko yön on tapahtunut niin valtavasti asioita. K usein ihmettelee moista, kun ei juurikaan unia näe tai ei niitä ainakaan muista. Ehkä asiaa on vaikea ymmärtää, jos ei sellaista sirkusta koskaan itse koe :)) P.S. Ihana kissanpentu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuorempana muistin usein uneni ja silloin huomasin, että alitajuntani käsittelee kaikenlaista unien kautta. Sain aika ajoin unissa vastauksia mieltäni painaviin kysymyksiin. Nyt en ole vuosiin muistanut muita unia kuin oikein kamalat unet, tiedä häntä olenko ehtinyt uneksia lainkaan. Viime öiden unista ei ole mieleen aamulla muistunut juuri muuta kuin tunnelma: sirkusmaisen iloinen kaaos. Vielä en ole saanut kiinni siitä mitä alitajuntani haluaa minulle yrittää välittää, mutta paljon tuntusi tällä hetkellä pyörivän mielessä!

   Delete
 2. Muistin nuorempana hyvin usein yölliset unet mutta nykyisin en muista mitaan ellen heraa todella sikeasta unesta kesken kaiken, aika usein heraaminen tapahtuu nykyisin hiljalleen ja unimaailma on jaanyt johonkin todella kauas. Ihana tallikissa teilla, meidan pihalla hoivaamamme pentu sai kodin naapurista ja on vahvistunut hyvin. Kissanraapale, joka meinasi heittaa henkensa isompien kollien toimesta paasee kesalla naapurin mökille ja jaanee sitten sinne alueelle taman tyttaren kissapesueeseen asumaan. Hyvat pienetkin uutiset tekevat ihmeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa kiva kuulla, että teidän pihapiirin kissanpennulle kävi noin hyvin! Täällä on jonkun verran kulkukissoja, mutta ne ovat hyvin arkoja. Näissä oloissa on harvinainen onni päästä silittelemään kissaa. Olen tosi iloinen, että Lucy-paran tilalle ilmaantui tallille niin nopeasti uusi kissa.

   Delete
 3. Aargh, munkin piti joogata ja jäin nyt nyhjäämään someen... mediapaasto ois paikallaan. :) Kivoja kuulumisia, tehokasta tankinkorjausta ja kissanpentukin hellyyttää, jopa tällaista epäkissanaista :D. Että täällä ollaan, mukana (vaikka voisi lukea kirjaa, Leif Salmenin islamia käsittelevä kirja kutsuu pöydällä...).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kovasti pauhaan tällä hetkellä somea vastaan, mutta blogien lukeminen ei kyllä toisaalta tunnu itselleni samalla lailla tyhjänpäiväiseltä kuin esimerkiksi Facebookissa haahuileminen. Mutta kyllä joogaaminen olisi vieläkin parempaa ajankäyttöä. Kunpa saisin itsekin aikaiseksi joogattua omia aikojani kotona. Näissä mun päivärutiineissa on reippaasti kehittämisen varaa! Mulla tuntuu tällä hetkellä olevan kaksi vaihdetta, loppuunuupunut ja levoton... Joogaaminen voisi auttaa, ja rauhoittaa sillä tavalla, että malttaisin minäkin istua rauhassa lukemaan kirjaa.

   Delete
 4. Olen lukenut muistakin kuumuudesta kärsiviä siellä. Asunnossamme asuva vanhempi saksalainen nainen valitti kuumuutta meilissään. Tiedän kokemuksesta

  että huhti ja toukokuu ovat kamalia kuukausia siellä.

  Toinen FB kaveri norjalainen mies kirjoitti että kun hän hakee pizzan niin se paistuu matkalla käppyräksi kotiin kuljettaessa.Muuten hän tykkää kovasti olla siellä, psykologina Afhaf yliopistossa.

  Kolmas oli vanhempi ruotsalainen ystäväni joka asuu talvet siellä ja
  kesät Uppsalassa. Kuumaa on !

  terkuin
  Pirjo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tunnen täällä pari sellaista ihmistä jotka lähtevät joka vuosi kuumaksi kaudeksi viileämpiin oloihin. He ovat molemmat jo lähteneet, eivätkä ollenkaan liian varhain. Tuskaisen kuuma kausi on todellakin alkanut. Kuumuudesta valittavat tässä vaiheessa aika lailla kaikki, niin paikalliset kuin ulkomaalaisetkin. Ja onhan tämä aikamoista, kun aamulla seitsemältä on lämpötila jo 30 astetta, eikä edes ihan yöllä mennä juurikaan sen alle. No, enää ei tarvitse valittaa kylmästä suihkuvedestä! Nyt tulee suihkusta vain lämmintä tai kiehuvan kuumaa vettä.

   Kiva, että teille kuuluu siis löytyneen vuokralainen!

   Delete

Kiitos kommentistasi!