Monday, 1 May 2017

Mainos 60. kadulla

Tavallisesti suuret katumainokset täällä lähinnä ärsyttävät minua. Ne tuntuvat esittelevän jotain ihan muuta kuin niiden alla vellovaa todellisuutta. Kuinka moni täällä oikeasti harkitsee uuden kaarevan televisiolaitteen hankkimista tai etsii kodiksi vastarakennettua huvilaa? Mutta tästä mainoksesta minä pidän ja se istuu minusta mainiosti Khartumin katukuvaan: maalipurkista kaatuu maalia värittämään Sininen Niili Khartumin kohdalla nimensä mukaisesti siniseksi. Vasemmalla mainoksen kuvasta erottuu Khartumin maamerkeistä ainakin Corinthia-hotelli.
(Mainoksen alla näkyy Riyadhin kaupunginosan 60. katua.)

2 comments:

 1. Mä palaan aina vain uudestaan katsomaan tätä mainosta -on kyllä mainiosti keksitty!
  (Autot näyttävät muuten kaikki valkoisilta/ vaaleilta, minkä värinen teillä on? :) )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tykkään tästä tosi paljon, tässä on aika vähällä saatu aikaan näyttävä mainos joka istuu minusta tosi hyvin tänne Khartumin katukuvaan. Tätä samaista mainosta onkin nyt enemmän ja vähemmän valtavassa muodossa nyt ihan joka puolella kaupunkia.

   Paljon on täällä valkoisia tai vaaleita autoja tosiaan. Hyvin huomioitu! Vaalea on näissä olosuhteissa tummaa parempi, ei varaa itseensä samalla tavalla kuumaa auringonvaloa. Meilläkin on ihan valkoinen auto. Ja autossa aavistuksen tummennetut sivu- ja takaikkunat, nekin vähän auttavat suojaamaan kuumalta. Mutta aika hikistä hommaa on kyllä autoilu tähän aikaan vuodesta täällä vaikka miten olisi vaalea auto ja tummennetut ikkunat. Ainakaan meidän auton ilmastointi ei meinaa oikein pärjätä yli 45 asteessa. Eikä ilmastointi tässä säässä mitenkään riitä auton kolmannelle riville asti - istuin siellä tässä yksi päivä lyhyen reissun verran kun oli auto täynnä porukkaa ja oli kyllä kuin saunan lauteilla olisi istunut, hiki valui koko matkan!

   Delete

Kiitos kommentistasi!