Thursday, 10 August 2017

Gluteeniton Albertassa

Heinäkuinen reissumme Albertaan, Kanadaan oli oikein onnistunut myös ruuan puolesta. Keliakian kanssa ei voi ottaa riskejä gluteenittomuuden suhteen. Teimmekin taustatutkimusta tapamme mukaan etukäteen ennen reissua ja päivittäin paikan päällä netissä ja haimme ravintoloita joilta todella luonnistuisi gluteenittomuus. Hyvää ruokaa oli onneksi melko helppo löytää. Alla omat suosikkimme Edmontonissa, Calgaryssä ja Kalliovuorten Canmoressa ja Lake Louisella, sekä Kalliovuorten kupeessa Hintonissa. 


Edmonton

Hollantilaistyylisiä pannukakkuja tarjoileva aamiais- ja lounasravintola. Gluteenittomia pannukakkuja tarjolla sekä makeana että suolaisena.

Aamiais-, lounas- ja illallisravintola. Melko meluisa mutta tunnelmallinen. Ruokalistalla gluteenittomia vaihtoehtoja.

Mainio aamiais-, lounas- ja illallisravintola. Erillinen gluteeniton ruokalista.

Pohjoisamerikkalaiseksi taco-ravintolaksi oikein pätevä. Ruokalistalla lähes kaikki on gluteenitonta.

Erinomaisen hyvää ruokaa Thaimaasta ja Laosista. Listalla monia gluteenittomia vaihtoehtoja.


Calgary

Lähiruokaa valmistava kotoisa ruokapaikka. Listalla gluteenittomia vaihtoehtoja.


Canmore

Melko kallis mutta hintansa väärti liharavintola, niin sanottu brasilialainen grilli, missä lihaa tuodaan vartaissa pöytään niin kauan kuin ruokahalua vain riittää. Melkein kaikki liha ja suuri osa lisukkeista olivat gluteenittomia. 

Aamiais- ja lounasravintola. Ruokalistalla gluteenittomia vaihtoehtoja.


Hinton

Kiva, pieni sushiravintola josta löytyi enemmän kuin riittävästi gluteenittomia vaihtoehtoja ja myös gluteenitonta soijakastiketta.


Lake Louise

Ylihintaista ruokaa äärimmäisen kauniissa ympäristössä. Ruokalistalla useampia gluteenittomia vaihtoehtoja myös lasten makuun.Lisäksi söimme parissa ketjuravintolassa useammassa eri osoitteessa hyvin ja turvallisen gluteenittomasti:

Bonuksena vielä ruokapaikat missä söimme Reykjavikissa paluumatkalla Kanadasta Suomeen. Aamiaiselle pysähdyimme Bergssonille ja lounaalle Apotekiin. Kummassakaan ei ollut varsinaista gluteenitonta ruokalistaa tai listalla gluteenittomia vaihtoehtoja, mutta molemmat osasivat räätälöidä meille sopivat annokset.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!