Tuesday, 8 August 2017

Kohti uutta kouluvuotta

Vaikka lapsilla on lomaa jäljellä vielä vajaa viikko, ajatukset ovat enenevässä määrin jo arjessa. Yritämme hivuttaa lasten nukkumaanmenoaikaa lomavaihdetta varhaisemmaksi ja mietimme kukin jo paljon tulevaa kouluvuotta.

Lastemme kansainvälisessä koulussa vaihtuu luokanopettaja joka kouluvuosi. Joka vuosi jokainen luokkataso myös jaotellaan uudelleen kahdelle rinnakkaisluokalle. Joka vuosi lapsilla on siis vastassa sekä uusi opettaja että osin uusi luokka. Opettajista ja luokista ei erityisesti tiedoteta oppilaille tai vanhemmille etukäteen. Se on minusta vähän harmi, sillä mielelläni itse valmistaisin lapsia tulevaan edes muutaman päivän etukäteen. Onneksi viime vuonna yksi ystävistäni oivalsi, että koulun tietokannasta voi käydä tarkistamassa jokaisen lapsen kohdalta tulevan lukuvuoden luokanopettajat muutamaa päivää ennen koulun alkua. 

Kävin eilen aamulla uteliaisuuttani tarkistamassa löytyisikö tietokannasta jo tietoa opettajista, mutta tyhjää vain näkyi. Illalla sain viestin ystävältä, että tiedot oli vihdoin julkaistu. Meidän internetyhteytemme oli tietysti juuri katkennut ja pääsin siksi katsomaan tiedot vasta tänä aamuna. Ihan hyvältä vaikuttaa. Kuopuksen opettajan itse asiassa tiesinkin jo etukäteen, ja hän on sattumalta tuttu täältä jo vuosien takaa. Esikoisen opettajan tunnen koululta eri yhteyksistä ja pidän hänestä kovasti. Keskimmäisen opettaja on minulle ihan vieras, mutta kuulemma mukava hänkin. Toivon, että lapset kiintyvät uusiin opettajiinsa ja omalta kohdaltani toivon, että kaikkien kolmen opettajan kanssa on helppo tehdä yhteistyötä. Aika näyttää. 

Vähän kerrallaan alkaa selvitä myös ketkä kaverit ovat lasten kanssa tänä vuonna samalla ja ketkä rinnakkaisluokalla. Sen tiedän jo, että yksi vanhemman tyttären parhaista ystävistä on päätynyt eri luokalle. Tyttö ei onneksi tunnu olevan siitä kovin surullinen. 

Esikoisen paras ystävä muuttaa tänä syksynä pois Khartumista ja siksi odotan mielenkiinnolla tietoa pojan luokkakavereista. Löytyykö joukosta uutta luottoystävää? Onneksi tiedän toistaiseksi ainakin yhden pojan vanhoista kavereista olevan tänäkin vuonna hänen kanssaan samalla luokalla. 

Koulu alkaa sunnuntaina ja hyvä niin. Mies palasi töihin eilen maanantaina. Lasten ja minun eilinen aktiviteetti oli käydä ruokakaupassa. Tänä aamuna olimme aikeissa kävellä lähikahvilaan kahville ja mehulle, mutta hiekkamyrsky muutti suunnitelmat: taivas on ruskeana pölystä eikä kutsu lähtemään ulkoilmakahvilaan. Harmi, sillä alamme kaikki olla jo vähän mökkihöperöitä. Huomiseksi olen kutsunut lapsille ja itselleni seuraa kotiin, mutta täksi päiväksikin täytyisi keksiä jotakin. Toivotaan, että tuuli puhaltaisi hiekkapilvet iltapäivään mennessä pois.

2 comments:

  1. Tsemppia alkavaan kouluvuoteen! Meilla koulut alkavat vasta syyskuun puolivalissa mutta tyttö on jo ilmoitettu ekaluokalle, olen yrittanyt saada tietoa opettajasta ja luokkakoosta mutta sen tarkempaa en ole viela saanut selville. Meilla olisi tytön esikouluopettajan suosittelema opettaja, jota olemme toivoneet tytölle mutta katsotaan kuinka meidan kay. Nyt viela kesafiiliksella ja loppukuusta sitten aloitetaan paluu arkeen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkään en lomalla ole miettinyt koulujuttuja juuri ollenkaan ennen kuin vasta ihan tässä viime päivinä. Ja hyvä niin, koska huomaan, että huolehdin yhdestä jos toisestakin asiasta kunkin lapsen kohdalla mitä tulee tähän uuteen kouluvuoteen! Pääasiassa hyvillä mielin, uteliaana ja toiveikkaana silti odottelemme kouluvuoden alkua.

      Delete

Kiitos kommentistasi!