Wednesday, 2 August 2017

Upea loma

Lomamme Kanadassa oli oikein onnistunut. Alla kokoelma loman huippuhetkiä.
Royal Tyrrell Museo Drumhellerin kaupungissa on keskittynyt dinosauruksiin ja
paleontologiaan ylipäänsä ja on parhaita museoita jossa olen koskaan käynyt.
En ole eläintarhaihminen, mutta Calgaryn eläintarha oli toimiva ja kaunis.
Kanadan-loman alkupuolen vietimme Edmontonissa ja Calgaryssa, ja sitten oli aika siirtyä Kalliovuorille.

Leikkipuisto näköalapaikalla Canmoressa.
Näkymiä kumilautta-ajelulta Bow-joelta.
Nousimme köysiratavaunulla Sulphur-vuoren huipulle. Sieltä oli upeat näkymät alas ja pääsimme ihailemaan myös rinteellä lepäileviä lumivuohia.
Bow-laakso.
Louise-järvi oli sykähdyttävä paikka turistiparvista huolimatta.
Matkalla Mietten kuumilta lähteiltä osuimme karhun kanssa lähes kosketusetäisyydelle. Yksi loman ja elämän kohokohtia!
Näkymä Icefields Parkway -tien varrelta.
Athabascan putoukset.

Athabasca-joella.

Bow-järvi ja takana Bow-jäätikkö.
British Columbian puolella on valtavia metsäpaloja. Aika ajoin savua päätyi myös Albertan puolelle.
Canmoressa on kaniongelma joka meille näyttäytyi aika suloisena.

14 comments:

 1. Olipa kivoja lomakuvia varmasti antoisalta lomalta. En ole koskaan Kanadassa käynyt, mutta jos joskus tulisi mahdollisuus haluaisin ehdottomasti siellä vierailla. Luonto näyttää uskomattoman upealta. Ja karhunkin näitte! Varmasti upea elämys myös lapsille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kanada on kaikkinensa minusta ihana, suosittelen sitä matkakohteeksi ihan kaikille. Olen itse käynyt Kanadassa jo useamman kerran mutta paljon on maasta vielä näkemättä ja toisaalta tekisi mieli käydä tutuissa paikoissa yhä uudestaan, Montrealissa ja Torontossa, Prinssi Edwardin Saarella... Muun muassa Vancouver on vielä näkemättä, ja mielelläni kävisin Kanadan Kalliovuorilla myös talvella.

   Kanadalaiset ovat minusta yleensä ottaen mukavia ja ystävällisiä, edmontonilaiset ihan erityisen ihania! Calgaryssä oli vähän enemmän suurkaupungin meininki ja asenteet. Kalliovuorilla kohtasimme enemmän ulkomaalaisia kuin kanadalaisia, monet siellä töitä tekevät tuntuivat olevan nuoria muilta mailta ja turistejakin oli ihan joka maailmankolkasta.

   Karhun kohtaaminen oli jotain aivan sykähdyttävän hienoa. Lapset eivät tainneet oikein ymmärtää kuinka ainutkertaisesta kokemuksesta oli kyse, mutta kyllä hekin ihastelivat komeaa eläintä.

   Delete
 2. Hauska nähdä blogissasi kuvia paikoista, missä itsekin on käynyt.
  Viime toukokuussa vierailin Calgaryssa ensimmäistä kertaa, tyttäreni asuu siellä. Kävimme myös Royall Tyrell museossa. Museo oli todella hyvä, muttä vielä suuremman vaikutuksen minuun teki ympäristö. Kuin kuussa olisi ollut!
  Eläintarhassa emme vierailleet, mutta ensi kerralla täytyy käydä. Hyvät suositukset annoit, ei eläintarha ihmisenä toiselle samanlaiselle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Drumheller ja sen ympäristö ovat tosiaan vaikuttavia ihan itsessään! Me kävimme Drumhellerissä päiväseltään Calgarystä enkä siksi ehtinyt pysähtyä ottamaan kuvia ympäristöstä vaikka sitä huokaillen ihastelimmekin ajomatkalla museolle ja takaisin.

   Calgary vaikutti mukavalta kaupungilta mutta ehdottomasti parasta minusta siellä oli kuitenkin se kuinka näppärästi sieltä pääsi Kalliovuorille! Vuoret tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen ja ikävöin sinne jo nyt takaisin.

   Delete
 3. Voi miten kaunista on noillakin vuorilla, aivan ihanaa. Mukavaa, kun teillä oli onnistunut ja upea loma. Vuoret ovat vaan niin rentouttavan lumoavia, että niille mieli halajaa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaunista oli ja upeaa. En oikein etukäteen ihan tiennyt mitä lomalta odottaa, mutta se sujui kyllä kaikin puolin mainiosti. Ensimmäiset pari lomaviikkoa vietimme ystäväperheen kanssa, viimeisen viikon omalla porukalla. Tapasimme muitakin vanhoja ystäviä sekä Kanadassa että pikapysähdyksellä Reykjavikissa. Mieli on nyt täynnä hyviä muistoja!

   Mietin taas tuossa loman aikana, että taidan kuin taidankin olla enemmän vuori- kuin rantaihminen. Kyllä minua meri ja rantaan lyövät aallotkin rauhoittavat, mutta vuorimaisemassa mieleni lepää ehkä vielä merimaisemaakin enemmän. Ja jotenkin nämä asuttamattomat vuoret kansallispuistojen keskellä olivat erityisen vaikuttavat.

   Delete
 4. Kiitos kivasta postauksesta. En ole kanadassa käynyt mutta mieli on tehnyt useinkin, ja ehkäpä tämä vielä toteutunee :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kanada on mielestäni oikein kiva matkakohde, meni sitten minnepäin maata hyvänsä. Toivottavasti pääset sinne käymään!

   Delete
 5. Olipa hieno kuvakooste lomastanne! Ja mukava kuulla, että lomanne oli onnistunut. Suosikkejani olivat Bow-järvi, kani ja karhu. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maisemat olivat niin mahtavia, että niistä ei huonoja kuvia saanut otettua!

   Noita kaneja oli Canmoren tienvarret täynnä. Ovat kuulemma olleet ongelma jo useamman vuoden, siitä asti kun joku päästi ryhmän lemmikkikaneja vapaaksi. Näimme mitä ihanimpia suurempia ja pienempiä pupuja, kuvassa näkyvän yksilön hotellihuoneistomme takapihalla.

   Delete
 6. Ihan mielettömiä kuvia. Toivottavasti joskus pääsen tuolla käymään. Ja tuo karhun kohtaaminen oli kyllä kiehtovaa.Ihanaa, että teillä on ollut mahtava loma. Ja oli tosi kivaa taas kuulla teistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen todellakin Kanadaa ihan kaikille! Siellä on paljon näkemistä vaikuttavien Kalliovuorten lisäksikin. Ja kivoja ihmisiä ja hyvää ruokaa! Ruuasta ajattelin itse asiassa kirjoittaa erikseen vähän enemmänkin, niin paljon löysimme kivoja ruokapaikkoja jotka lisäksi hallitsivat hyvin gluteenittomuuden.

   Kiva kuulla sinustakin! Toivottavasti kesä on sujunut hyvissä merkeissä.

   Delete
 7. Wau, mitä kuvia! Koko Kanada, USA ja se seutu siellä on täysin käymätöntä mulle. Hienolta kyllä näyttää. Kiva kuulla, että teillä oli onnistunut loma!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yhdysvallassakin on upeita näkymiä ja toki hyvin paljon nähtävää. Itse emme halua sinne nyt kuitenkaan toistaiseksi mennä. Ja toisaalta Kanada on omasta mielestäni jotenkin vielä Yhdysvaltojakin herkullisempi siitä, ettei se ole samalla tapaa "telkkarista tuttu" - en yhtään tiennyt mitä esimerkiksi Edmontonista odottaa, ja Kalliovuoretkin näimme ilman ennakkoajatuksia siitä mitä vuoristossa meitä oikein tarkalleen odottaa.

   Delete

Kiitos kommentistasi!