Tuesday, 12 December 2017

Vuohia ja koiria

Viime viikolla matkalla Soban kylästä kohti kotia osui kohdalle vuohilauma paimenineen ja paimenkoirineen.
Tässä kohden kylää on varsin roskaista. Terhakat paimenkoirat eivät roskista välittäneet.
Tämä koirista pisti minulla silmään jo kaukaa. Se oli väritykseltään, olemukseltaan ja jopa ilmeeltään hyvin samanoloinen kuin meidän Poppy-koiramme.
Kummallista ja mainiota, että jamaikalainen kulkukoira voi näyttää niin kovin samalta kuin sudanilainen paimenkoira vaikka ne ovat alkujaan kotoisin ihan eri puolilta maailmaa!

6 comments:

 1. Replies
  1. Kyllä parikin kertaa käännyin tuota koiraa katsomaan, että miten voikin olla niin samannäköinen! Olisin ottanut kuvia lähempääkin, mutta ajattelin, että paimen ehkä hermostuu. Vaan eipä mitään, paimen osui auton kohdalle kun oltiin jo lähdössä taas liikkeelle ja tervehti iloisena. Taisi ihan vain ilahtua, että komea vuohilaumansa sai huomiota!

   Delete
 2. No onpa kyllä samaa näköä ihanuuksissa. Kauniita molemmat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hämmentävän samannäköisiä ovat kyllä. Vaikka tuo kuva Poppysta on kyllä monen vuoden takaa, osui vain ensimmäisenä kohdalle kun yritin kuvien joukosta hakea sellaista mistä hyvin näkyisi Poppyn väritys. Nykyään Poppyn kuono on harmaantunut eikä se muutenkaan ole ihan noin reippaan ja terveen näköinen kuin kuvassa. Ihan tomera täti kyllä edelleen, mutta täyttää kohta jo yhdeksän ja ikä alkaa koirassa kyllä jo näkyä.

   Delete
 3. Paljon on näköä. Meidän Alexin näköisiä katukoiria ja kotiin otettuja kadulta tulee vastaan harvakseltaan, täällä on usein kangal paimenkoirasta periytyneitä paljon ja meidän koira on taas pienempi ja sirompi, pystykorvat herättävät aina kysymyksiä ja monesti jutustelu tuntemattomien ihmisten kanssa alkaakin koiramme korvista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän Pongo-koiran näköisiä koiria näkee enemmänkin. Pongo on "brown dog", ruskea koira, joita Belizessä oli pitkin ja poikin. Jännä silti löytää näitä samannäköisiä kavereita täältä ihan toiselta puolelta maailmaa. Erilaisia sekoituksia kukin mutta lopputuloksessa on kuitenkin yhtenäistä näköä.

   Ihan Skippyn näköistä koiras ei toisaalta ole koskaan vielä tullut toista vastaan. Ehkäpä nyt lomalla Australiassa! Skippyssä kun on runsaasti Australian karjakoiraa sukua.

   Mielenkiintoista on näitä miettiä, en yhtään ihmettele, että teidän soma Alex kerää osakseen huomiota ja toimii keskustelunaloituksena!

   Delete

Kiitos kommentistasi!