Tuesday, 11 December 2018

Hammaslääkärissä

Kävimme viikonloppuna vanhemman tyttären kanssa hammaslääkärireissulla Abu Dhabissa.
Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa joulunodotus näkyi ja kuului. Abu Dhabin hotellimme piha-alueella
oli joulutori jossa jodlattiin ja soitettiin joululauluja.
Yliopistoaikainen ystäväni on kotoisin Abu Dhabista ja asuu siellä nykyään perheineen. Vietimme ystäväni ja perheensä kanssa
aikaa viikonloppuna muun muassa taiteen parissa. Ystäväni järjesti vanhemman tyttären taidetunnille paikalliseen
taidestudioon.
Kävimme vierailemassa myös Abu Dhabin Louvressa.
Abu Dhabin Louvren taidekokoelma on vaikuttava mutta ehkäpä vielä vaikuttavampi on itse rakennus ja sen ympäristö jota
ihailimme perjantaina auringon laskiessa.
Vietimme pitkän viikonlopun aikana hetken myös Dubaissa. Teki oikein hyvää ottaa vähän vapaata Khartumin arjesta! Nyt
jaksan taas hyvillä mielin odotella pian alkavaa joululomaa.

4 comments:

 1. Kuulostaa aika mukiinmenevältä, etten sanoisi suorastaan ylelliseltä, hammaslääkärikeikalta. Arvaan, että kotona Khartumissa kokemus voisi olla aika erilainen.
  Joulutori Abu Dhabissa. Hmmm. Ja jodlausta ;-)
  Terkut harmaasta ja sateisesta Helsingistä. Vähän talvisempia ilmoja on kai luvassa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä tosiaan ihan hieno hammaslääkärireissu! Khartumissa on ihan kohtuullisen hyviä hammaslääkäreitä mutta lapsen hampaat haluan kuitenkin mieluummin tarkistaa ja hoitaa varalta muualla.

   Mielenkiintoista ja vähän yllättävää oli minusta se kuinka paljon joulu näkyi ja kuului Arabiemiraateissa. Ostarilla soivat joululaulut ihan kyllästymiseen asti!

   Hyvää joulun odotusta sinne vähän talvisempiin olosuhteisiin. Toivotaan, että saisitte pian luntakin!

   Delete
 2. Kiitos aurinkoisesta kuvapläjäyksestä ja tsemppiä viimeisiin arkiviikkoihin ennen joululomaa! En aina tajuakaan, miten harmaa tämä Keski-Euroopan talvi on, ennen kuin näkee aurinkoa edes valokuvien kautta ;)

  Mietin näitä kuvia katsoessani, että yksi avartava asia eri puolilla maailmaa asuessa on varmasti se, kun "lähilomakohteet" vaihtuvat. Aika useinhan sitä varmaan itse kukin lomailee jossain kotimaan lähellä tai kohteissa, jonne on hyvät yhteydet, mutta kun kotimaa vaihtuu, vaihtuvat myös nämä lähikohteet. Abu Dhabi ja Dubai ovat teille ehkä sitä, mitä Pohjois-Italia tai vaikka Riviera ovat meille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta, että tutut lähikaupungit vaihtuvat muuton myötä aina nekin. Jamaikalla meidän lähikohde oli Miami. Belizessä lähikohteita olivat sekä Miami että Meksikon Chetumal. Täältä Khartumista mennään pääasiassa Dubaihin. Addisiin ja Kairoon on myös lyhyt matka mutta ne eivät ole ihan samalla tapaa pakoa täkäläisestä todellisuudesta kuin UAE. Doha oli ennen myös yksi lähimatkakohteistamme mutta Saudi-Arabian saarron myötä lentomatka sinne kestää nykyisin kaksinkertaisen ajan (melkein kuusi tuntia kolmen tunnin sijaan) kun Qatarin lentoyhtiöllä ei ole lupaa käyttää Saudien ilmatilaa vaan lentojen täytyy kiertää niemimaa. Dohaan ei ole siksi tullut viime aikoina mentyä. Abu Dhabiin on meiltä suora lento pari kertaa viikossa; sen verran harvoin, että lensimme Dubaihin (jonne lentoja on päivittäin) ja otimme auton Dubaista Abu Dhabiin ja takaisin. Ajomatka kaupunkien välillä kestää vain noin puolitoista tuntia, siinä ehti mukavasti istua ajatuksissa ja miettiä aavikkoa ja sinne nousseita kaupunkeja.

   Hyvää joulun odotusta!

   Delete

Kiitos kommentistasi!