Saturday, 15 December 2018

Vuoden paras aika

Tähän aikaan vuodesta Khartum on parhaimmillaan. Auringonvalo on taittunut pehmeäksi ja taivas on aivan erityisen sininen. Päivän korkein lämpötila on jossakin 35 celsiusasteen vaiheilla ja öisin on suorastaan melkein kylmä, alle kaksikymmentä astetta. Koko kaupunki näyttää talvisessa valossa toisenlaiselta, ajatus kulkee viileämmässä säässä kirkkaammin ja kaikki tuntuu aavistuksen verran helpommalta. On melkein sääli lähteä täältä pois useammaksi viikoksi juuri nyt kun kaupunki on kauneimmillaan! Tammikuussa yöt ovat vielä miellyttävän viileitä mutta tavallisesti jo helmikuussa sää alkaa lämpenemään ja maaliskuussa talvi on enää etäinen muisto. 

Koulun tallilla iltapäivän auringossa.

Koirat ovat viileämmällä säällä paljon tavallista virkeämpiä.

Kuviin ei ikävä kyllä kunnolla välity se kuinka ihmeellisen sininen taivas onkaan, kuinka vihreä ihmeköynnös, kuinka purppuranpunaiset sen kukat.


Mutta vaikka Khartumissa juuri nyt onkin kaunista en silti meinaa malttaa odottaa lomaa. Olemme lähdössä joululomaksi Japaniin. Matka Japaniin on ollut suunniteilla jo kauan mutta sopivaa tilaisuutta ei ole aikaisemmin osunut kohdalle. Kauan odotetun loman tekee vielä mainiommaksi se, että olemme menossa Japaniin tapaamaan vanhoja rakkaita ystäviä joita emme ole nähneet muutamaan vuoteen. 

Syksy on ollut aika raskas ja yksinäinenkin. Teki oikein hyvää viettää viime viikonloppuna aikaa vanhan ystävän kanssa Abu Dhabissa. Japaninlomalta odotan niinikään innolla sekä uusia kokemuksia ja vaikutteita kuin erityisesti myös aikaa hyvien ystävien seurassa. 

14 comments:

 1. Taas jälleen kerran totesin, että teidän viileä on ihan eri kuin meidän :-)
  Talvivalo näyttää siellä lempeältä ja miellyttävältä.

  Japani kuulostaa aivan mahtavalta kohteelta jo sinällään, mutta ystävien tapaaminen vielä sitäkin paremmalta. Olisi kiva kuulla kokemuksianne Japaninlomalta. Minä en ole siellä koskaan päässyt käymään. Innokasta loman odotusta teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän viileä on tosiaan vähän omaa luokkaansa! Tiilitalot laattalattioineen on tehty pitämään kuuma ulkona ja näin talvisin se toimii vähän liiankin hyvin. Toistaiseksi ei sisällä onneksi kyllä ole vielä kylmä, mutta aamuisin tuntuu pihalla jo aika vilakalta kun asteita on alle kahdenkymmenen. Olemme täällä kuitenkin tottuneet siihen parikymmentä astetta lämpimämpään säähän mikä täällä suuren osan vuodesta vallitsee.

   Olen ollut aika huono kertomaan meidän lomista blogissa, en oikein itsekään tiedä miksi... Mutta saa nähdä saanko kerrottua jotakin Japanista!

   Delete
 2. Vuoden paras aika välittyy koko postauksestasi. Hyvä niin.

  Mielenkiintoinen Japani ja siellä ystävien tapaaminen, kaikki kohdallaan! Oikein hyvää lomaa ja nauttikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa mukava kuulla, että kepeämpi mieli välittyy blogiin asti! Tosin tänään oli kyllä vähän kehnompi päivä: automme käväisi korjaamolla, yksi vesipumpuista piti vaihtaa, putkimiestä kaivattaisiin katsastamaan viemärien kunto ja kotiapulainen näki hiiren vilistävän keittiössä! Kaikenlaista tekemistä siis riittää ennen kuin päästään lomatunnelmiin. Mutta viileämmässä säässä onneksi jaksaa paremmin vastoinkäymisiäkin. Ja palkinto odottaa jo melko pian: todela mielenkiintoista päästä vihdoin Japaniin ja ihanaa nähdä rakkaita ystäviä pitkästä aikaa.

   Delete
 3. Hei, ystäväni Kirsti oli Japanissa matkalla muutama vuosi sitten perheensä kanssa.
  Hän oli todella ihastunut Japanin täsmällisyyteen, siisteyteen ja kaikki toimi juuri
  niinkuin oli suunniteltu.He kiersivät monet kaupungit junalla ja olisivat kyllä uudestaan lähdössä sinne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvältä kuulostaa. Vielä en olekaan kyllä sellaisesta ihmisestä kuullut joka ei olisi Japaniin ihastunut! Itse en oikein tarkkaan tiedä mitä odottaa vaikka jonkun verran olen yrittänyt matkaan valmistautua lueskelemalla etukäteen Japanista. Oikein innostuneena olen menossa katsomaan minkälaisen vaikutelman maa tekee minuun ja muihin perheenjäseniin.

   Delete
 4. Ihanaa Japanin matkaa teille, olisi ihana päästä joskus käymään siellä. Onneksi blogien kautta pääsee kurkistamaan vaikka minne. Meillä on ollut todella sateinen joulukuu, aamuisin huokaan raskaasti kun vien koiraa ulos ja aina sataa. Alex inhoaa sadetta, ja on jo pari kertaa kaartanut portilta takaisin kotia kun sataa paljon, pyykki ei kuivu ja kosteus hikoiluttaa seiniä. Aurinkoisia ja kuivia kelejä odotellessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Petra! Loma on sujunut toistaiseksi oikein hyvin vaikka kylmässä säässä on ollut meillä taas vähän totuttelemista.

   Asuinmaassa tilanne kiristyi juuri kun lähdettiin lomalle ja sitä ollaan täältä etäältä seurattu koko ajan. Usein lomilla tuntuu vahvasti siltä kuin eläisimme (ainakin) kahdessa eri todellisuudessa mutta nyt siltä tuntuu ihan erityisen vahvasti!

   Hyvää ja rauhallista vuodenvaihdetta sinnepäin!

   Delete
  2. Joko olette palanneet sinne Khartoumin mielenosoituksiin ?
   Kyllä on täälläkin seurattu sitä . Saapa nähdä miten käy.
   Tosi ikävää se ampuminen.
   Olen lukenut innolla kirjaa Line in the River. Mielenkiintoista koska
   itse olen tätä maata seurannut vuosikymmeniä.

   Delete
  3. Tänään palattiin lomalta Sudaniin ja nyt katsellaan miltä 2019 täällä nyt sitten oikein näyttää. Tosin aikaeroväsymys painaa sen verran, että ensin levätään täällä ihan kotioloissa kyllä oikein kunnolla.

   Mullakin on itse asiassa vielä tuo kirja kesken kun tuli niin paljon muuta luettavaa tähän väliin ja matkat ja muut. Yöpöydällä odottaa kirja ja siihen taas tässä mielenkiinnolla tartun.

   Hyvää alkanutta vuotta!

   Delete
 5. Hei Kata, löysin blogisi tänään ja luin sitä samalta seisomalta pitkat pätkät! Asumme mieheni kanssa Filippiineillä ja meillä on täällä majoitusyritys. En ole paljoa blogeja lueskellut kun netti on ollut niin huono, mutta vihdoin saimme suht'hyvän yhteyden! Samaistuin paljon fiiliksiisi mm.siitä miten inhimillinen ja elänten kärsimys jää mielen päälle ja käy pitkän päälle raskaaksi kun sen kanssa on tekemisissä päivittäin. Itselleni juuri nämä asiat sekä tietynlainen jatkuva huono-omatunto omasta hyväosaisuudesta on tullut ehkä isoimmaksi haasteeksi täällä. Samoin postauksesti siitä miten jatkuvasti on väsynyt ihan vaan siksi kun asioiden hoitaminen on hankalaa ja turhauttavaa tuntui niin tutulta. On myös tosi mielenkiintoista lukea koiristanne ja siitä miten ne ovat kanssanne muuttaneet maailmalla. Meillä on viisi koiraa ja usein mietimme miten vaikeaa on saada ne mukaan jos päätämme lähteä pois täältä ja se että olette koirat vieneet maasta toiseen antaa toivoa että se ei niin mahdotonta olekaan! Kiitos hyvistä lukuhetkistä ja jään varmasti lukemaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa mukavaa, että löysit perille! Filippiinit kiinnostavat minua kovasti eli siitäkin kulmasta on hauskaa, että satuit tänne blogiini.

   Itsellenikin on vuosi vuodelta tullut vaikeammaksi kestää omaa hyväosaisuuttani ja mahdollisuuksien epätasa-arvoa ylipäänsä. Ajattelin oppineeni sen kanssa elämään mutta valtavien tuloerojen keskellä on kuluttavaa ja masentavaakin elää päivästä toiseen enkä siihen lopulta taida koskaan oikein tottua.

   Hienoa jos meidän kokemukset on kannustaneet koira-asioissa. Eläinten muuttaminen on työlästä ja kallista muttei mitenkään mahdotonta kuitenkaan, lukuunottamatta joitakin saarivaltioita.

   Delete
 6. Kata. Hyvaa tata vuotta:) kuule,luin sinun kirjoitusta vuodelta 2016(kirje itselle ala huolehdi cv aukoista) tama minulla ajankohtainen asia ja vaikea(opiskelu 30)oloni helpottui :) en huolehdi :) kaikkea hyvaa tahan vuoteen sinulle ja perheellesi ja kiitos blogistasi x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa hienoa kuulla, että kirjoitukseni rauhoitti mieltäsi! Kiitos!

   Isäni vuosia sitten sanoi, että usein omista elämänvaiheista saa kunnolla tolkkua vasta jälkeenpäin. Niinhän se on. Lopulta kaikki tuntuu järjestyvän juuri niin kuin sen kuuluukin, eikä mikään koskaan ole turhaa tai ajanhukkaa vaan yhtä samaa elämää kaikki. Tsemppiä ja kaikkea hyvää sinulle!

   Delete

Kiitos kommentistasi!