Saturday, 9 February 2019

Hieno ilta

Äsken pihalla koirien kanssa kahden eri läheisen moskeijan rukouskutsut soivat pimenevässä illassa, yksi aavistuksen ennen toista. Useamman rukouskutsun yhdistelmä on aina yhtä vaikuttava ja taianomainen, siitäkin huolimatta, että kuulen sen parhaimmillaan useamman kerran päivässä. Moniäänisenä kaikuvaan rukouskutsuun yhdistyy aina iltaisin kymmenien ellei satojen lintujen samanaikainen kiihkeä luritus. Pihallamme on etenkin illan hämärtyessä armollisen helppo unohtaa, että asumme keskellä rumaa ja pölyistä suurkaupunkia: puut vihertävät ja kukoistavat ja kaikkien muiden äänten yläpuolella soi kovimpana linnunlaulu. 

Pihan kukkaloistoa iltahämärässä.

Aurinko laskee.

Pongon iltapuuhiin kuuluu tarkistaa portin yli kotikatumme tilanne. Vasta varmistettuaan, että kaikki on järjestyksessä se malttaa tulla sisälle.

6 comments:

 1. Me asutaan myös niin, että iltaisin voisi luulla asuvansa pienessà paikassa. Asunto on pihan puolella ja piha on aika rehevä kasvillisuudeltaan, lintuja, lepakoita ja villi kissoja siis riittää ja tuo se rukouskutsu iltaan omaa taikaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin lentää joskus pihan yllä lepakoitakin! Mutta nyt en ole niitä vähään aikaan nähnyt, olivat siksi ihan unohtuneet mielestä. Tänä iltana rukouskutsuun ja lintujen luritukseen yhdistyi vielä lupaavanoloinen tuuli - jossain muualla olisin luullut tuulenpuuskien ehkä lupaavan sadetta mutta täällä tähän aikaan vuodesta ei sada koskaan. Joka tapauksessa tämä ilta oli tuulen myötä vielä ehkä eilistäkin tunnelmallisempi! Kaupunki antaa parastaan.

   Delete
 2. Rakastan rukouskutsuja, vaikka ne toistuvatkin joka päivä ja rutiinilla, ne tavallaan hetkeksi irtauttavat arjesta – vaikkei itse alkaisikaan rukoilla. Uskon, että tuo hetki ja äänimaailma jää muistoihin sittenkin kun matka jatkuu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ennen kuin muutimme tänne moni varoitti, ettei rukouskutsuihin totu ikinä, että ne ärsyttävät yhtä lailla vuodesta toiseen. Meillä lähin moskeija on siinä määrin kaukana, että en koskaan herää aamun ensimmäiseen rukouskutsuun ennen auringonnousua. Mutta tavallaan en ole kyllä ole tottunut rukouskutsuihin siinä mielessä, että edelleen kaikkien näiden vuosienkin jälkeen niissä on mielestäni aina vain taikaa! Jotain sykähdyttävää ja pysäyttävää on mielestäni myös siinä kun muilla mailla hienojen ostoskeskusten sisällä tai vaikkapa lentokentällä yhtäkkiä soi äärimmäisen kaunis rukouskutsu. Tämä äänimaailma tosiaan varmasti elää tosiaan meillä kaikilla mielessä tulevaisuudessakin minne sitten päädymmekin!

   Delete
 3. Ensivisiitillä blogissasi ja liityin lukijaksi. Mukavaa viikkoa tulen paremmalla ajalla lukemaan lisää

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa! Toivottavasti viihdyt lukemassa!

   Delete

Kiitos kommentistasi!