Tuesday, 28 May 2019

Onnea ja rohkeutta vastoinkäymisiin

Olo oli tämän viimeisen puolikkaan kouluviikon alussa kevyt. Oikeastaan läpi koko tämän toukokuun olen pysähtynyt useamman kerran suorastaan ihmettelemään omaa hyvää oloani. Olenko unohtanut huolehtia jostakin, kyllä kai jokin sentään on vialla, miten ihmeessä kaikki tuntuu olevan hyvin? 

On kuukauden ajalle osunut toki huonompiakin hetkiä. Kolmen lapsen äitinä tunnen jatkuvasti riittämättömyyden tunteita ja syyllisyyttäkin siitä sun tästä. Sosiaaliset kuviot ovat myös tuoneet omia satunnaisia pilviään taivaalle. Mutta pääasiassa kuukausi on kuitenkin sujunut hyvin. 

Emme ole erityisen taikauskoisia mutta ei onnea tuovista kissoista haittaakaan varmaankaan ole.


Parin päivän päästä alkaa loma. Olisipa ollutkin aikamoista lähteä tämän levottoman kevään jälkeen rauhallisin mielin lomalle! Mutta tänään alkoikin sitten parahiksi maassa kahden päivän suurlakko. Vielä ei ole selvää kuinka laaja lakosta muodostuu. Lasten koulun bussinkuljettajat ovat joka tapauksessa tänään lakossa joten vein autonkuljettajan kyydillä lapset aamulla kouluun. Tiet eivät olleet ainakaan huomiota herättävän hiljaiset: liikennettä oli minusta ihan tavallisen ramadanin ajan aamun verran. Päivän mittaan selvinnee kuinka suuresta lakosta on kysymys. Toistaiseksi on epäselvää esimerkiksi onko lentokenttä auki normaalisti. Aamulla kun ajoimme koululta takaisin näimme kahden lennon nousevan kentältä, mutta äskettäin kuulin huhun, että lähtöselvityksessä olisi varsin hiljaista. 

Eilen illalla olisin halunnut viedä Poppy-koiravanhuksen eläinlääkärille näytille, ihan vain varan vuoksi ennen lomaa. Ramadanin aikaan eläinlääkäriasema on kuitenkin auki vasta iftarin - paastonajan ilta-aterian - jälkeen. Samoihin aikoihin oli eiliselle suunnitteilla mielenosoituksia eläinlääkäriaseman tuntumaan eli sinnepäin ei ollutkaan viisasta lähteä. Tämä päivä ja huominen ovat sitten taas lakkopäiviä ja eläinlääkärireissu jääkin nyt nähtävästi kokonaan tekemättä. Onneksi eläinlääkäri tekee myös kotikäyntejä viikonloppuisin ja autonkuljettajamme joka hoitaa lemmikkejämme poissa ollessamme osaa kyllä hyvin seurailla niiden vointia ja päätellä onko eläinlääkärin käynnille tarvetta. 

Jostakin luin, että virtahevot symboloivat rohkeutta ja rauhallisuutta vastoinkäymisissä. Tämä kokoelma sohvapöydällämme joka kuvaa perhettämme sopii sitten paremmin kuin hyvin meitä inspiroimaan!


Kun eilen iltapäivällä oivalsin, ettei eläinlääkärireissu onnistuisikaan ja että koulubussit eivät kulkisi ja viimeiset koulupäivät kuluisivat minulta kulkiessa edestakaisin koululle oli hyvä kevyt mieleni hetkessä tiessään. Arvaamattomuutta ja uusia käänteitä jaksaa tietyn määrän mutta jossain vaiheessa voimat loppuvat. Hetken ärsytti kaikki mutta siinä vaiheessa kun mies tuli töistä kotiin mukanaan muutama työkaverinsa olin onneksi sentään alkanut löytää tilanteesta jo vähän huumoriakin. Yhdessä porukalla sitä löytyi vähän enemmänkin. 

Illalla nukkumaan mennessä yöpöydälläni oli gekko, kuin mitä kaunein koriste-esine. Se säikähti salamaa kun otin siitä kuvan ja luikahti yöpöydän taakse. Aion pitää sitä kuitenkin hyvän onnen merkkinä. Tulkoon mitä tuleman pitää. Mehän olemme jo tottuneet joustamaan ja tekemään lennossa uusia suunnitelmia.

Kaunis kuin koru!

2 comments:

 1. Toivottavasti lakot eivät haittaa lomalle lähtöänne enempää. Tosi mainio juttu, että autonkuljettajanne pärjäilee lemmikkien kanssa.

  Gekko on todellakin aivan kuin koru!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääsimme onneksi hyvin matkaan ja näemmä ihan hyvään aikaankin koska aika lailla samantien tilanne maassa kehittyi taas vähän levottomampaan suuntaan. Kotiporukalla on siellä onneksi kaikki kuitenkin hyvin. On tosiaan suuri onni, että autonkuljettaja tulee niin hyvin juttuun lemmikkiemme kanssa ja suhtautuu niihin niin lämpimästi!

   Tuo gekko oli todella kaunis mutta varsin upeita luontokappaleita ovat liskot yleensäkin! Pidän niistä kovasti.

   Hyvää kesäkuun alkua Leena!

   Delete

Kiitos kommentistasi!