Tuesday, 26 November 2019

Tuhansia sanoja

Upea auringonlasku koulun talleilla.
Ystäväperheen lemmikkikilpikonna. Toivoisin, että nämä komeat eläimet saisivat elää vapaudessa,
mutta on ollut kiehtovaa saada tutustua niihin vähän lähemmin. Tämä kilpikonna oli vasta nuori
mutta jo aika suuri, reippaasti isompi kuin perheen kissa.
Koululla juhlittiin Halloweeniä pari viikkoa varsinaisen juhlapäivän jälkeen. Verhon takana nuorimmaisemme joka oli pukeutunut mehiläiseksi.
Koulun talli on yksi tärkeitä paikkojamme täällä. Vanhempi tytär ja ystävänsä odottavat omaa ratsastustuntiaan. Taustalla menossa nuoremman tyttären ratsastustunti. Kuusivuotiaamme ratsastaa toistaiseksi pääasiassa vielä talutuksessa mutta osan tunnista hän ohjaa itse poniaan.
Vanhempi tytär omalla tunnillaan ratsastamassa Queeniellä, ystävänsä puolestaan Farrahilla.
Lastemme tunnit ovat yksi toisensa jälkeen. Tässä esikoinen odottelemassa omaa tuntiaan. Taustalla sisko kuuntelee mitä seuraavaksi tehdään.
Tässä vaiheessa vuotta aurinko alkaa jo laskea kun esikoisen tunti alkaa. Esikoinen edustalla Safyan selässä, taaempana kaverinsa menossa vuorollaan Ruby-ponyn kanssa kohti estettä.
Tämä on minusta kaunis kuva! Paitsi että tekee mieleni sanoa pojalle "kantapäät alas!"
Koululla vietettiin viime viikolla kirjaviikkoa. Teimme yhdessä muutaman tutun äidin kanssa monikielisen esityksen kolmesta pienestä porsaasta. Yksi porsaista puhui afrikaansia, yksi japania ja yksi suomea; susi puolestaan saksaa. Jotta lapset olisivat pysyneet jutussa mukana tein sudelle ja kullekin porsaalle tällaiset maskit. 
Kenen muun eteishallissa odottaa kantokassissaan käyttöä luotiliivi ja -kypärä?
Tähän aikaan vuodesta valo on täällä parhaimmillaan. Vietin eilen pitkästä aikaa rauhallisen aamun itsekseni kotona ja ihailin valon ja varjon leikkiä.

8 comments:

 1. Kivat kuvat. Etenkin tuo Halloween-esityksen kuva on ihan huippu. Uskomattoman hieno mehiläinen! Surinan kuulee Suomeen asti.
  Alimmassa kuvassa raukean aamun ihana valo. Kaunis.
  Todellakin kaikissa noissa enemmän kuin tuhat sanaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Leena! Päivät juoksee ja ollaankin jo joulukuussa ja tulevana viikonloppuna on koululla jo talvijuhlat - käytönnössä jonkinlaiset joulumarkkinat mutta näissä oloissa jouluun ei suoraan haluta viitata. Ehkäpä siellö tulee otettua taas kuvia.

   Delete
 2. Niin mahtavat kuvat. Ne puhuvat läpi ruudun.
  Luotiliivi vaan ei kovin innosta. Onko sillä ollut käyttöä?
  Saako kysyä missäpäin maata sitä käytetään, lännessä ?

  Kohta pitäisi mennä hakemaan viisumia jos meinaa ehtiä
  vuodenvaihteeksi sinne. Näkisi vähän aurinkoa jota täällä
  ei ole näkynyt juuri lainkaan marraskuussa. Nuo keltaiset
  verhot sopivat hienosti kuvailemaan aurinkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pirjo!

   Maan sisäisille työmatkoille mieheni ottaa aika usein luotiliivin mukaan. Viimeksi se oli mukana Darfurissa. Kaiken varalta toki vain, en tiedä kuinka paljon se on lopulta reissussa käytössä.

   Oletko saanut viisumia haettua? Täällä on kaunis ilma, aurinkoista muttei enää niin hirveän kuumaa. Me olemme vuodenvaihteeksi itse lähdössä kuitenkin vähän talvisempiin maisemiin. Ei olekaan enää montaa viikkoa lomaan!

   Delete
  2. Taitaa jäädä viisumin haku viime tippaan.Poika AbuDahabissa Formula1 ajoissa.
   Tytär aloittaa työt ja poika pitää jättää tarhaan tammikuussa, ja silloin tarvitaan mummin apua. Joten toivon että pääsen sinne tammikuun lopussa.

   Delete
  3. Ihanaa, että voit olla mummina apuna! Ehtiihän tänne. Kerro kun tulet niin tavataan!

   Delete
  4. Toivon todella että pääsisin vielä tammikuussa ennenkuin tulee taas kuuma. Talvi on pitkä ja pimeä täällä Pohjolassa. Olisi mukava tavata sukulaisia, lapset kasvavat niin nopeasti, että parissa vuodessa unohtavat meidät, jos emme käy joka vuosi.

   Delete
  5. No toivotaan, että onnistuu! Ja toivotaan, että vuodenvaihde sujuu tänä vuonna rauhallisissa merkeissä.

   Delete

Kiitos kommentistasi!